Mediafax.biz Exclusiv

Creditorii au de recuperat 9,5 mil. € de la Staer Galaţi

Autor: Ioana David

07.02.2011, 19:28 36

"Principaliicreditori sunt Banca Comercială (4 mil. euro - n.red.) şi AgenţiaNaţională de Administrare Fiscală (2,2 mil. euro - n.red.) caredeţin 65,21% din masa credală.Un creditor important este Raiffeisen Leasing, caredeţine 7,02% din totalul masei credale", a spus Mihaela Murariu,manager asociat al Elva Cont, firmă din Bucureşti desemnată deinstanţă drept administrator judiciar.Ea a precizat că datoriile totale alecompaniei se ridică la 39,8 mil. lei (9,5 mil. euro).

Staer se află între primele zece companiidin piaţa locală de mobilă, cu afaceri de 50,6 mil. lei (12 mil.euro) anul trecut, şi a devenit primul jucător de talie mare dinaceastă industrie care a intrat în insolvenţă. În 2009, conformdatelor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania aavut un business de 67,9 mil. lei (16 mil. euro).

Staer a intrat în insolvenţă din cauzascăderii vânzărilor şi a unor factori externi care au afectatrelaţiile comerciale ale partenerilor externi, adică a unuieveniment "care a adus prejudicii de imagine companiei şi care aafectat negativ activitatea de import export", potrivit unorinformaţii anterioare ale Elva Cont.Firma nu a precizat la ce se referăexact.

Staer deţine o capacitate de producţiesituată în Galaţi şi o reţea de 24 de magazine în întreaga ţară. Înperioada următoare compania urmează să propună un plan dereorganizare.

Staer a fost înfiinţată în 1992 de NicolaeŞtefan, iar în anii premergători crizei devenise unul dintre ceimai dinamici retaileri.În 2005, Staer a deschis 30 de magazine, dintre care 20 îndoar trei luni, astfel că la acea dată reţeaua ajunsese la 40 deunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO