Mediafax.biz Exclusiv

Creşteri uşoare pe net şi telefonie fixă pentru RCS&RDS în Ungaria

no title

Autor: Adrian Seceleanu

07.09.2011, 19:07 458

Operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea avea la finele lunii iulie o cotă de 12,3% din piaţa de net fix din ţara vecină, faţă de 34,6% - T-Home (Deutsche Telekom) şi 20,9% - UPC. Pe piaţa de telefonie fixă, RCS&RDS avea 7,6% din piaţa ungară, fiind nr. 4, după T-Home (63,2%), Invitel (12,9%) şi UPC (10,2%).

Din mai 2011 - prima lună în care NMHH a publicat date privind cotele de piaţă ale operatorilor pe pieţele de telefonie fixă şi internet fix, RCS&RDS şi-a mărit uşor numărul de clienţi, conform estimărilor făcute de autoritatea de reglementare din ţara vecină. Pe internet fix RCS&RDS şi-a mărit cota de la 12,2% la 12,3%, iar pe telefonia fixă de la 7,4% la 7,6%.

La finele lunii iunie, RCS&RDS era şi numărul doi pe piaţa TV din Ungaria cu 22,9% din cei aproximativ 3,1 milioane de abonaţi. Liderul pieţei TV din Ungaria este UPC.

Compania românească RCS&RDS a înregistrat anul trecut afaceri de 418,2 mil. euro, în creştere cu 7% faţă de anul precedent, conform datelor din situaţia financiară depusă de companie la Ministerul de Finanţe.Operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari mai are operaţiuni şi în Spania, Italia, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

În România, cea mai mare piaţă a RCS&RDS din punctul de vedere al numărului de clienţi şi al veniturilor, compania este numărul unu pe piaţa de televiziune prin cablu şi satelit, liderul pe internet fix şi numărul doi pe telefonia fixă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO