Mediafax.biz Exclusiv

Culiţă Tărâţă va investi anul viitor aproape 30 de milioane de euro în agricultură

Autor: Liviu Iancu

11.11.2011, 18:01 572

"În primele luni ale anului viitor vom inaugura la Brăila, pe malul Dunării, un siloz cu o capacitate de 45.000 de tone. Investiţia este de aproximativ 10 milioane de euro, iar banii provin din credite bancare şi surse proprii", a declarat agenţiei MEDIAFAX Culiţă Tărâţă.

El a adăugat că va investi în sistemele de irigaţii din Insula Mare a Brăilei circa 10 milioane de euro, după ce în ultimii ani a mai alocat 15 milioane de euro pentru acest segment.

Totodată, Tărâţă va construi în localitatea Secuieni din judeţul Neamţ o fabrică de nutreţuri combinate şi un depozit de cereale. Lucrările de construcţie vor începe în acest an şi se vor încheia în luna noiembrie a anului viitor.

Investiţia este estimată la cinci milioane de euro, iar banii vor proveni tot din credite bancare şi surse proprii.

În schimb, o altă investiţie care va fi făcută anul viitor, în valoare de patru milioane de euro, respectiv modernizarea unui complex de creştere a porcilor la Secuieni, va beneficia de o cofinanţare de 50% din fonduri europene.

Tărâţă a spus că firmele pe care le deţine au produs în acest an circa 400.000 de tone de cereale, cu 10% mai mult decât anul trecut. În consecinţă, şi încasările din agricultură vor creşte cu 10%, la peste 100 de milioane de euro.

"Pe mine mă îngrijorează seceta cu care a început anul agricol 2011/2012. S-au întârziat deja culturile la grâu, orz şi rapiţă", a mai spus omul de afaceri.

Tărţă este unul dintre cei mai mari agricultori români, alături de Ioan Niculae şi Adrian Porumboiu, şi administrează prin intermediul firmei TCE 3 Brazi o suprafaţă de 65.000 de hectare de teren agricol în Neamţ şi în Insula Mare a Brăilei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO