Mediafax.biz Exclusiv

Danya Cebus Rom estimează un avans de 10-15% al afacerilor în acest an

Autor: Ioan Dornescu

05.04.2011, 16:35 21

"Estimăm că afacerile vor creşte în acest an cu 10-15% faţă de2010", a declarat pentru MEDIAFAX managerul comercial alconstructorului, Oren Natan.

Afacerile companiei s-au redus puternic anul trecut, la circa 23milioane euro, aproape de nivelul estimat de 25 milioane euro. În2009, rulajul constructorului a totalizat aproape 120 milioaneeuro.

În schimb, compania estimează un profit net pentru 2010 deaproximativ 10 milioane euro, mai mare de circa patru ori faţă deanul anterior. Câştigul a fost influenţat în special de returnareaunor provizioane pentru garanţiile aferente contractului decontrucţie al centrului comercial AFI Palace Controceni, cel maimai important proiect din România al constructorului.

Centrul comercial, dezvoltat de AFI Europe, a fost deschis întoamna anului 2009, în urma unei investiţii de circa 300 milioaneeuro.

Danya are în derulare un contract de 15 milioane euro pentru unmall dezvoltat de GTC la Arad şi ar putea fi implicată înconstrucţia unui proiect de birouri, dezvoltat de Africa IsraelInvestments. Contractul pentru cel de-al doilea proiect urmează săfie semnat în perioada imediat următoare, potrivit lui Natan.

Compania estimează că va mai încheia în acest an 2-3 contracteimportante pe segmentul comercial şi rezidenţial, dar a decis să nuse implice deocamdată în lucrări pe segmentul infrastructurii.

"Lucrările de infrastructură sunt riscante pentru noi în acestmoment şi am decis să nu intrăm pe acest segment deocamdată", aspus reprezentantul constructorului.

El a adăugat că firma a început să deruleze proiecte de finisajeşi vrea să se extindă pe acest segment în viitor.

Natan estimează că piaţa construcţiilor va avea o creştereuşoară în acest an iar segmentul imobiliar va înregistra o evoluţiepozitivă, în condiţiile creşterii numărului de autorizaţii deconstrucţii şi lansării noii variante a programului Prima Casă.

"În trecut dezvoltatorii erau încrezători, acum sunt mult maiprevăzători şi lucrează progresiv", a mai spus reprezentantulDanya.

AFI Europe a anunţat că vrea să înceapă în acest an construcţiaa două proiecte de retail la Ploieşti şi în Bucureştii Noi,investiţii totalizând 95 milioane euro, şi va continua dezvoltareaprimei clădiri de birouri, din cele cinci proiectate, de lângă AFIPalace Cotroceni.

Ambele proiecte de retail din Bucureştii Noi şi din Ploieşti auca termen de finalizare sfârşitul anului 2012, iar clădirea debirouri jumătatea aceluiaşi an.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel Investments,activ din anul 1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilorrezidenţiale şi de retail în ţări precum Cehia, Serbia, România,Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia şi Ungaria. Grupul AFI estecontrolat de miliardarul israelian Lev Leviev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO