Mediafax.biz Exclusiv

Danya Cebus vorbeşte de „renaştere“

Autor: Andreea Neferu

08.08.2011, 18:45 150

Compania de construcţii Danya Cebus Rom,parte a grupului israelian Africa - Israel Investments, aînregistrat în primele şase luni afaceri de circa 12 milioane deeuro, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anuluianterior.

Avansul a fost generat de veniturileîncasate pentru construirea mallului Galleria Arad, dezvoltat deisraelienii de la GTC.

"Piaţa construcţiilor pare a intra într-operioadă de renaştere, dacă se poate spune astfel. Multe proiectestopate în ultimii ani revin pe piaţă în vederea negocierilor şi,mai mult decât atât, putem vorbi de apariţia unor noi proiecte.Compania Danya este optimistă şi speră că situaţia pe piaţaconstrucţiilor va continua să se îmbunătăţească", a declarat NirSirota, directorul general al Danya Cebus Rom.

Piaţa locală a construcţiilor a cunoscut ocontracţie puternică în anii 2009 şi 2010, scăzând cumulat cu circa40%, până la 9-9,5 miliarde de euro la finalul anu luitrecut.

Firma Danya Cebus, care a construit şimallul Cotroceni Park din Bucureşti, a intrat în 2009 în topulconstructorilor cu afaceri de 118 milioane de euro, însă ulterior,în 2010, rulajul a coborât la 20 de milioane de euro.

Compania estimează pentru anul 2011 afaceride circa 22 de milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anulanterior, pe fondul celor două contracte la care lucrează înprezent, dar şi al altor posibile proiecte.

Astfel, Danya are în derulare un contract decirca 15 milioa ne de euro pentru construirea unui mall dezvoltatde GTC la Arad (Galleria Arad), dar şi un proiect de 6,2 mi lioanede euro pentru realizarea lucrărilor de structură în cadrulviitorului spaţiu de birouri AFI Offices din Bucureşti, dezvoltatde Africa-Israel Investments. Lucrările la AFI Offices, ce va aveao suprafaţă totală estimată la 20.000 de metri pătraţi, au demaratîn a doua parte a lunii iunie şi vor fi gata în 12 luni, potrivitreprezentanţilor Danya Cebus.

Compania lucrează în prezent numai cuclienţi privaţi şi deocamdată nu are în plan să intre în domeniulinvestiţiilor publice de infrastructură. "Deocamdată e greu dedeterminat când va sosi acel moment (în care Danya va intra pesegmentul de infrastructură - n.red.). Pentru noi, acest lucru vadepinde în cea mai mare parte de structura de finanţare", a spusSirota.

Danya Cebus, parte a Africa-IsraelInvestments, este un grup fondat în Israel, care activează înprezent în afara ţării-mamă, în România prin Danya Cebus Rom şi înRusia prin intermediul Danya Cebus Rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO