Mediafax.biz Exclusiv

Doi foşti şefi ai Anchor aduc un concurent pentru KFC şi McDonald’s

Doi foşti şefi ai Anchor aduc un concurent pentru KFC şi McDonald’s

Autor: Ioana David

10.02.2011, 19:03 85

"În următorii trei ani,Wienerwald va deschide 35 de restaurante în ţară, în regim propriusau prin sistem de franciză. Wienerwald va angaja peste 600 depersoane", au spus reprezentanţii Wienerwald România.

Ei au precizat că primulrestaurant este o franciză şi ar putea să fie inagurat în martieanul acesta.

Potrivit companiei, reţeauaWienerwald a avut o cifră de afaceri de 25 mil. euro în Germaniaunde operează 34 de restaurante şi 18 mil. euro în Turcia, undedeţine 33 de unităţi.

Tunc Capa, care a fondat în urmăcu 13 ani compania ce a dezvoltat primul mall din România,Bucureşti Mall din Vitan, a ieşit anul trecut complet din afacereaAnchor Grup, vânzând participaţiile pe care le deţinea la mai multeproiecte şi renunţând la funcţia de preşedinte.Ulterior şi fiul său, Ali Capa, arenunţat la poziţia deţinută la Anchor.

Tunc Capa provine dintr-o familie de oamenide afaceri de origine turcă, proprietarii unei fabrici de produsealimentare vândute în 1995 către CPC, fond achiziţionat ulterior deUnilever. O altă afacere dezvoltată de Capa este Gima, reţeaua de81 de supermarketuri din Turcia fiind vândută în 2005 cătreCarrefour.

Restaurantele Wienerwald se axează peprodusele din carne de pui. Pe piaţa restaurantelor cu livrarerapidă mai activează KFC, Burger King şi McDonald's. Pe piaţa defast-food, cea mai consistentă felie este adjudecată de reţeleleMcDonald's şi KFC, care au vânzări anuale cumulate de aproape 150de milioane de euro.

În Bucureşti există sub 1.000 derestaurante, piaţă considerată subdezvoltată de jucătorii dindomeniu, care spun că în Paris există în jur de 10.000 deunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO