Mediafax.biz Exclusiv

EBS Cluj a angajat 60 de oameni şi urmează încă 70 până la finalul anului

EBS Cluj a angajat 60 de oameni şi urmează încă 70 până la finalul anului

Autor: Laurentiu Cotu

19.05.2011, 19:01 470

Dacă în prezent grupul EBS numărăpeste 430 de angajaţi, clujenii şi-au planificat să ajungă la 500de angajaţi şi colaboratori permanenţi până la finalulanului.

EBS caută atât informaticeni experimentaţ în tehnologiile .NET, C++, Java, SAP/ABAP, Sharepoint, dar şiinformaticieni la început de carieră, care să participe la cursuride instruire în tehnologiile cerute de proiectele companiei, aflateîn derulare.

"În prezent avem joburi vacante în mai multedomenii de business şi la niveluri diferite de experienţă. Pe lângăprogramatori, căutăm oameni şi pentru echipele care oferă serviciide consultanţă şi suport clienţilor noştri. Procesele de recrutarevor continua în acest an, întrucât avem cereri permanente dinpartea clienţilor de a creşte numărul membrilor echipelor carelucrează pentru aceştia", a declarat pentru ZF Transilvania DanielMetz, CEO EBS România, (principala companie a grupuluiEBS).

Din grupul EBS fac parte companiile EBSRomânia, EBS Consulting, msg systems România sau DocEssensis. EBSdeţine trei sedii în Cluj-Napoca şi filiale în Sibiu şi Braşov. Pesegmentul BPO (Business Process Outsourcing), EBS dezvoltă serviciipayroll, precum şi suport şi mentenanţă pentru sistemeleinformatice.

Pe piaţa externă compania furnizeazăservicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţiisoftware la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţiprecum BMW, Daimler, Lexware, Hansalog, Haufe Medien, GIP,Benteler. Pe lângă industria producătoare de automobile, pe piaţaexternă EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media,IT.

Pentru piaţa locală EBS dezvoltă,comercializează, implementează şi oferă consultanţă pentrusoluţiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP şi ClarvisionSalarizare, precum şi pentru aplicaţiile Clarvision CRM şiClarvision BI, soluţii dezvoltate în parteneriat cu Microsoft,respectiv Oracle.La nivel de grup, EBS a realizat în 2010 o cifră de afaceride 6,7 mil. euro, bugetându-şi pentru acest an un avans de 15% alafacerilor faţă de anul trecut.

În 2010, veniturile EBS dinserviciile oferite pe piaţa externă au crescut cu 55% faţă de anulprecedent, în timp ce veniturile pe piaţa locală au scăzut cu 12faţă de 2009. EBS a obţi nut anul trecut noi colaborări la externcu TDS Fujitsu, EnBW, Wittenstein, SNP, Realtech.

Planurile EBS pentru acest ansunt de a creşte colaborarea cu SAP AG atât pe partea de dezvoltaresoftware, cât şi pe partea de application management. O altădirecţie vizată este construirea unei echipe specializate întehnologii Microsoft Dynamics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO