Mediafax.biz Exclusiv

Eşecul României în atragerea de fonduri europene a fost determinat de lipsa unor birocraţi cu experienţă şi “povestea cu corupţia”, spune şeful Erste

Autor: Razvan Voican

06.03.2012, 13:00 171

"În primul rând este nevoie de birocraţi cu experienţă, ceea ce România nu avea. Apoi mai este povestea cu corupţia.", a comentat Treichl.

El aminteşte că Erste Group s-a oferit să pună la dispoziţia autorităţilor experţi în fonduri UE, iar BCR joacă un rol important în acordarea de credite pentru cofinanţare.

"Cred în continuare că România are o şansă incredibilă, chiar dacă uneori suntem uimiţi de ceea ce se întâmplă, dar şi de ceea ce nu se întâmplă.", a mai spus el.

Referindu-se la noua componenţă a Guvernului, şeful Erste este de părere căechipa lui Mihai Răzvan Ungureanu are abilităţi în direcţia unor relaţii foarte bune şi cu Comisia Europeană şi cu băncile de investiţii.

"Va fi o treabă destul de complicată, trebuie să comunice bine cu publicul, să-l convingă pe preşedinte în unele probleme, să se descurce în contextul politic.", a adăugat Treichl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO