Mediafax.biz Exclusiv

Euroholding mizează pe afaceri de 70 milioane euro în România în 2011, după un avans de 18% anul trecut

Autor: Andreea Neferu

18.02.2011, 14:18 36

Pentru 2011,compania prognozează afaceri de 70 milioane euro pe piaţalocală.

Cumulat cu afacerile din Bulgaria,businessul grupului s-a ridicat anul trecut la 75 milioane euro,iar pentru 2011, reprezentanţii Euroholding estimează o creşteretotală de până la 85 milioane euro.

Cea mai importantă firmă din grup dinpunctul de vedere al afacerilor a fost anul trecut Euroconstruct,care a consemnat un business de 20 milioane euro, iar pentru 2011este bugetată o cifră de afaceri în creştere, de 25 milioaneeuro.

În prezent, Euroconstruct construieşte oclădire de birouri de şase etaje în zona Calea Moşilor, o clădirede tip call-center la Galaţi, dar şi patru microhidrocentrale înSatu Mare şi reamenajează sediul BCR din Bucharest FinancialPlaza.

Anul acesta, compania va finaliza centrulmedical Policlinico di Monza din Bucureşti, dar şi un hotel decinci stele în Cluj.

O alta firmă din cadrul grupuluieste Eurodesign, care activează pe segmentul de proiectare. Firma aînregistrat anul trecut afaceri de 1-1,1 milioane euro.

De asemenea, Euroholding mai esteprezent pe piaţa românească şi prin firmele Netex şi I.M.P.România, care activează în domeniul textilelor. Anul trecut, celedouă companii au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 6milioane euro, iar pentru 2011 există un proiect de fuziune întrecele două.

Grupul italian deţine în Româniadouă fabrici de textile (la Timişoara şi în Bistriţa), două fabricide prefabricate (la Timişoara şi Târgovişte), două fabrici de beton(Timişoara şi Lugoj), precum şi o bază de producţie a Euroconstructla Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO