Mediafax.biz Exclusiv

Fondatorul Domo pariază pe piaţa de jucării unde are o reţea de 19 magazine

Fondatorul Domo pariază pe piaţa de jucării unde are o reţea de 19 magazine

Autor: Cristina Rosca

18.01.2012, 18:26 440

Ultimul magazin al companiei Toy Concept, care operează reţeaua Toyplex, a fost deschis în acest an în Botoşani Shopping Center, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial. Unitatea are 183 de metri pătraţi. Reprezentanţii retailerului nu au dat detalii privind valoarea investiţiilor, însă potrivit estimărilor ZF se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Reţeaua mai deţine magazine în Bucureşti (5) şi în mai multe oraşe din ţară, precum Constanţa, Piteşti, Ploieşti sau Oradea. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul retailerului de jucării, 18 magazine sunt amplasate în malluri sau parcuri comerciale, o singură unitate fiind stradală, în oraşul Gheorghieni din Harghita.

Szarvadi anunţa la jumătatea anului trecut că va miza pe expansiunea reţelei de jucării. Omul de afaceri care a fondat retailerul de electronice si electrocasnice Domo a investit în businessul cu jucării în 2008. Primul magazin Toyplex a fost inaugurat în toamna lui 2008 în centrul comercial Vitantis din Bucureşti.

Toyplex a fost conceput ca un supermarket de jucării, targetul principal fiind copiii din segmentul de vârstă de 3-7 ani.

Toy Concept, compania care operează magazinele Toyplex, a obţinut în 2009 afaceri de circa 1 mil. euro şi pierderi de 0,2 mil. euro potrivit RECOM, acestea fiind ultimele date disponibile. Acţionarii companiei sunt compania Dominuse Management Limited, înre gistrată în Cipru (33,3%), Szarvadi - Teglas Zsuzsanna (26,6%), Szarvadi - Teglas Lorand (23,3%) şi Niţă Aure lian (16,6%).

Principalii jucători de pe piaţa locală de jucării şi jocuri sunt Noriel, Smart Toys şi Diverta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO