Mediafax.biz Exclusiv

Foştii şefi de la Anchor investesc 5 mil. euro în restaurante

Foştii şefi de la Anchor investesc 5 mil. euro în restaurante

Autor: Cristina Rosca

19.10.2011, 18:52 201

Investiţia totală se ridică la aproape 5 milioane de euro.

Familia Capa a deschis până acum două unităţi, ambele în Capitală - în zona Vitan şi zona Floreasca - şi estimează că până la finalul anului vor mai fi inaugurate alte două, tot în Bucureşti. În următoarea perioadă însă, sunt vizate şi alte oraşe din ţară, cu o populaţie de peste 200.000 de locuitori.

"În următoarele două-trei săptămâni vom deschide unitatea din Sun Plaza, primul nostru restaurant dintr-un mall. Va urma apoi, până la finalul anului, o nouă locaţie în zona centrală a Capitalei, aproape de Centrul Vechi", a spus Ali Capa.

El spune că investiţia medie într-o unitate este de circa 150.000 de euro, în condiţiile în care toate spaţiile sunt închiriate.

Restaurantele au suprafeţe cuprinse între 80 şi 130 de metri pătraţi, în funcţie de spaţiul destinat meselor.

Familia Capa a deschis primul Wienerwald, restaurant specializat în preparatele de pui, în aprilie 2011, în zona Vitan.

Săptămâna trecută a urmat unitatea din zona Floreasca.

"Căutăm în special spaţii stradale, pentru că acesta este profilul nostru". Restaurantul din zona Vitan a avut în cele şase luni de funcţionare circa 270.000 de comenzi (bonuri fiscale), respectiv circa 150 pe zi. Cele mai multe sunt comenzile telefonice care presupun livrarea la domiciliu, spun oficialii Wienerwald, fără a preciza procente. În prezent, cele două restaurante acoperă prin sistemul de livrare la domiciliu circa 500.000 de români, însă următoarele deschideri sunt planificate în zonele neacoperite ale Capitalei.

Valoarea medie a bonului de casă în restaurantele Wienerwald este de 30 de lei. Oficialii restaurantelor spun că în ultimele două luni s-a simţit o creştere a consumului, "pentru că s-au întors oamenii din vacanţă", însă, "potrivit informaţiilor din piaţă, nu se simt diferenţe faţă de perioada similară din 2010". Piaţa restaurantelor, estimată de ZF la circa 300 de milioane de euro, a fost afectată de criza financiară şi de scăderea consumului din ultimii aproape trei ani. Românii fie au renunţ at la ieşirile în oraş, fie au ales să mănânce mai ieftin sau la promoţie.

Principalii jucători de pe această piaţă sunt McDonald's, KFC, Pizza Hut, City Grill şi La Mama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO