Mediafax.biz Exclusiv

Fraţii Buzoianu au trei din patru camere ocupate la hotelul din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

02.11.2011, 18:33 211

Gradul mediu de ocupare al hotelului în primele 9 luni ale anului a fost de 61%, în condiţiile în care Opera Plaza a înregistrat în intervalul septembrie-octombrie o creştere cu 15% a ocupării, faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Totodată, în primele nouă luni afacerile hotelului au crescut cu 2% faţă de intervalul similar din anul trecut.

"Pentru următoarea perioadă mizăm pe un trend crescător al gradului de ocupare, susţinut de un tarif mediu în scădere cu 5% faţă de 2010. Afacerile noastre vor fi susţinute în continuare de segmentul de business turism", a declarat Călin Buzoianu, administratorul hotelului Opera Plaza.

Conducerea hotelului de cinci stele din Cluj spune că reducerea bugetelor de călătorie a afectat semnificativ piaţa hotelieră în primul trimestru al anului. Uşoara revenire a pieţei a permis recuperarea pierderilor în trimestrele al doilea şi al treilea din acest an.

Potrivit unor informaţii anterioare, Opera Plaza oferă în proporţie de 90% servicii clienţilor de business. Construit pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri Feleacul, Opera Plaza include 52 de camere şi apartamente şi a fost finalizat în iulie 2006, în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro.

Hotelul Opera Plaza a fost dezvoltat de Octavian şi Călin Buzoianu, iar compania care administrează unitatea clujeană se numeşte Hold Invest şi îi are ca acţionari pe fraţii Buzoianu.

Compania Hold Invest a realizat în 2010 o cifră de afaceri netă de 10,2 mil. lei (circa 2,4 mil. euro), cu un număr mediu de 64 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Lucrările de construcţie la hotelul Opera Plaza din Cluj au fost finalizate în anul 2006, iar investiţia care iniţial era estimată la 3 mil. euro a depăşit în final 4,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO