Mediafax.biz Exclusiv

GE Real Estate şi Helios Phoenix investesc 10 mil. euro în proiecte logistice la Cluj şi Constanţa

Autor: Cristina Cuncea

18.05.2011, 15:11 182

Acesta este al doilea proiect logistic, finalizat de companiaamericană GE Real Estate şi Helios Phoenix din Grecia, sub marcaOlympian Park, după cel din Braşov, totalizând 18.500 metripătraţi.

"Acum trei săptămâni am finalizat prima fază a proiectuluiOlympian Park Timişoara, care va cuprinde în total trei etape. Nuavem încă niciun chiriaş, dar suntem în negocieri cu câtevacompanii interesate", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Alexander D.W.Poole, senior project surveyor Helios Phoenix.

Proiectul din Braşov, finalizat în 2009, este închiriat înproporţie de 45%, potrivit lui Poole, Terwa România, fiindchiriaşul proiectului.

"Vrem să începem în perioada următoare construcţia unui proiectla Cluj, de 10.000 metri pătraţi, şi apoi să continuăm cu un altulla Constanţa, tot de 10.000 metri pătraţi. Investiţia pentru acestespaţii este de circa cinci milioane de euro fiecare", a adăugatPoole.

Compania deţine în România terenuri pentru parcuri industrialetotalizând aproape 50 de hectare, unde intenţionează să dezvolteproiecte de 360.000 de metri pătraţi. Astfel, la Braşov, HeliosPhoenix are un teren de 9 hectare, la Timişoara - 18 hectare, laCluj - 8 hectare, Constanţa - 7 hectare şi la Chiajna - 6,8hectare.

Reprezentantul dezvoltatorului a menţionat că până în prezentinvestiţiile în România se ridică la 80 de milioane de euro,inclusiv fondurile alocate pentru construcţia Mercury LogisticsPark de lângă Bucureşti, proiect realizat independent departeneratul cu GE Real Estate. Proiectele finalizate în România auîn total 150.000 metri pătraţi.

Fondurile pentru dezvoltările din România au provenit atât dinsurse proprii ale celor două companii, dar şi din credite de laEmporiki Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO