Mediafax.biz Exclusiv

Georgescu de la Colliers are bani pentru idei bune de business

Georgescu de la Colliers are bani pentru idei bune de business

Autor: Cristi Moga

26.07.2011, 18:20 284

Principalapreocupare a lui Georgescu legată de această nouă activitate oreprezintă sistemul educaţional, iar sumele care urmează a fiinvestite în fiecare dintre afacerile aflate în prezent în faza deanaliză variază de la 100.000 de euro la câtevamilioane.

Până în prezent singurele investiţii au fostrealizate în închirierea unui spaţiu din clădirea de birouriAmerica House şi în salariile celor 15 angajaţi.

"Am înfiinţat un incubator de afaceri depuţin timp alături de un prieten din facultate, Tudor Chindea, princare ne propunem să creăm planuri de afaceri pentru şase idei. Amangajat 15 absolvenţi de facultate care lucrează la prelansareaacestor afaceri - analizează piaţa, concurenţa, felul în care tepoţi impune pe piaţă - iar la 1 octombrie ne propunem să alegem 3-4idei pe care să le implementăm", a declarat Georgescu, precizând cătrei dintre proiecte sunt în domeniul educaţiei, restul fiind întelecomunicaţii, resurse umane şi un magazin online.

Georgescu, absolvent de ASE, se aratănemulţumit de sistemul educaţional românesc, iar în ultimii 5-6 ania urmat cursuri la mai multe şcoli de prestigiu din Marea Britanieşi Statele Unite.

Peste ocean, s-a inspirat din programul"Teach for America" pentru una dintre idei, o "afacere socială"denumită "Teach for Romania", prin care îşi propune săîmbunătăţească nivelul educaţional local.

"Dacă te naşti într-un cartier sărac, cum eRahova sau Ferentari, mergi la o şcoală slabă, ai o educaţielimitată şi şanse mici să faci o facultate şi să te realizezi.Practic, locul în care te naşti îţi determină evoluţia în viaţă şinu este corect. Programul «Teach for Romania » plasează timp de doiani absolvenţi de top ca profesori în aceste cartiere. Consider căprin educaţie pot fi rezolvate foarte multe probleme aleţării.Sistemulde educaţie actual, prin care am trecut şi eu, este extrem deslab."

Georgescu a purtat deja discuţiila Ministerul Educaţiei şi îşi propune ca în 2012 să intre primii50 de profesori în şcoli generale, la clasele 5-8, şi caută diversemetode de a motiva suplimentar absolvenţii să accepte să intreîntr-un sistem de învăţământ în care salariile încep de la nivelulminim pe economie.

În ceea ce priveşte conducereaColliers, problemele administrative au fost preluate încă dinnoiembrie 2010 de către Ilinca Păun, în condiţiile în careGeorgescu este acum preocupat de găsirea unui echilibru întreactivitatea personală şi cea profesională.

În cei 15 ani petrecuţi înColliers Georgescu a avut câştiguri de câteva milioane de euro, încondiţiile în care se numără printre acţionarii companiei care doarîn perioada 2005-2008 a realizat profituri nete de 47 de milioanede lei (14 mil. euro).

"Încă sunt acţionar în Colliersşi am în continuare poziţia de managing partner. Colliers este«copilul» meu şi vorbesc cu cei din firmă în fiecare zi. Nu mai amo implicare executivă, dar sunt prezent pe partea de strategie şiclienţi importanţi. După 15 ani de real estate am zis însă să iau opauză. Am făcut suficienţi bani cât să duc o viaţă bună, dar am şipierdut destui în timpul crizei. În Colliers se lucra 13-14 ore pezi şi am decis să încep să mă trezesc ca un om normal, nu la 6.30,să duc o viaţă mai relaxată şi sper să reuşesc să am succes fiindechilibrat."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO