Mediafax.biz Exclusiv

Gorcea, EVW Holding: Piaţa auto ar putea creşte în acest an cu 10%, pentru că necesitatea dezvoltării infrastructurii ar putea reduce efectele crizei

Autor: Laurentiu Cotu

03.04.2012, 15:00 206

La începutul anului, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) estima pentru 2012 o creştere a vânzărilor de 6% la 100.000 de unităţi, după ce anul trecut piaţa a scăzut pentru cel de-al patrulea an consecutiv cu 11% la 94.600 de autoturisme.

Vânzările totale au avut un declin mai redus, de 7% la 110.700 de autovehicule, în condiţiile în care vehiculele comerciale au crescut anul trecut cu peste 25% la 12.600 de unităţi.

EVW Holding a livrat anul trecut peste 520 de camioane DAF noi, plus alte 200 de camioane second-hand, iar pentru acest an şi-a propus o creştere cu 10% a numărului de vehicule noi faţă de 2011 şi cu 40% a celor second hand.

Cel mai bine vândut model de către EVW Holding este DAF XF105, model care ocupă primul loc şi la nivel european, cu o cotă de piaţă de circa 19%, conform reprezentanţilor companie.

"Necesitatea dezvoltării infrastructurii româneşti ar putea fi factorul care să reducă efectele crizei, astfel că sunt încrezător şi estimez pentru acest an o creştere cu 10% a pieţei auto faţă de anul trecut", a spus Gorcea.

Anul trecut, EVW Holding a finalizat o investiţie de peste 7 mil. euro în construcţia unui centru de vânzări şi service în localitatea Gilău, judeţul Cluj.

Compania dispune în Gilău de un centru de vânzări camione, anvelope şi piese, un centru de service, birouri, spaţii de depozitare, spălătorie pentru camioane.Banii necesari dezvoltării acestui proiect au provenit în mare parte din fondurile proprii ale EVW Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO