Mediafax.biz Exclusiv

Grupul Caremil a avut pierderi în primul trimestru

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

31.05.2011, 15:53 86

În perioada similară din 2010, Caremil a înregistrat la nivel degrup o cifră de afaceri de 6,8 milioane lei şi un profit de peste41.000 lei.

Grupul este format din producătorul de confecţii Caremil şi celde tricotaje Smirodava.

Astfel, firma Caremil a avut în primele trei luni o creştere de20% a cifrei de afaceri, de la 4,5 milioane lei la 5,35 milioanelei, şi un profit de 11.700 lei, în urcare de la 4.000 lei înprimul trimestru din 2010.

De asemenea, în intervalul ianuarie-martie Smirodava aînregistrat o scădere de 33% a afacerilor, la 1,54 milioane lei, şia avut pierderi de 246.000 lei, de la un profit de 37.000 lei înperioada corespunzătoare a anului 2010.

"Pierderea de la Smirodava se datorează scăderii comenzilor.Clienţii externi nu au plasat comenzi la începutul anului,temându-se de o reîntoarcere a crizei", a declarat agenţieiMEDIAFAX administratorul grupului Caremil, Sorin Chiriac.

În primele trei luni ale anului, exporturile firmei Caremil aucrescut cu 25%, la aproximativ 4,3 milioane de lei, iar livrărilela export efectuate de Smirodava au scăzut cu 38%, la circa 1,2milioane de lei.

Smirodava va investi 5,5 milioane de lei în achiziţionarea deutilaje pentru fabrica de tricotaje, jumătate din sumă fiindfinanţată din fonduri europene nerambursabile. Pentru cofinanţare,firma va aloca o parte din fonduri proprii, dar va apela şi la uncredit bancar.

"Noua investiţie va fi operaţională la sfârşitul lunii iunie", aspus Chiriac.

Grupul deţine 13 magazine proprii operate sub brandul Sense.

"Avem dotări în stoc pentru două magazine pe care le putemdeschide în orice moment găsim condiţii favorabile, respectiv unraport chirie/mp/trafic cât mai avantajos. Purtăm negocieri pentruun magazin la Constanţa, însă deocamdată nu s-a concretizat nimic",a spus Chiriac.

În prezent, Caremil are 600 salariaţi şi va mai angaja înperioada următoare aproximativ 40 de persoane pe partea deproducţie.

Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 26,6 milioanelei, valoare apropiată de cea din 2009, iar pentru acest an vizeazăun avans de 5%, în principal datorită creşterii producţiei detricotaje.

Caremil este controlat în proporţie de 50% de Bogdan ToporaşPiţigoi, 25% revine lui Sorin Chiriac şi restul de 25% CristineiChiriac. La Smirodava Sorin Chiriac este acţionar majoritar, cu 53%din acţiuni. Grupul are 600 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO