Mediafax.biz Exclusiv

GSK aduce un francez la conducerea operaţiunilor

GSK aduce un francez la conducerea operaţiunilor

Autor: Ioana David

15.12.2010, 19:07 22

"Ca director general al GSK România, PascalPrigent (foto) va fi responsabil pentru dezvoltareadiviziei farmaceutice a GSK şi Europharm Distribuţie", spunreprezentanţii companiei.

Înainte să vină în România Pascal Prigent afost head of the neurosciences and cardiovascular business unit încadrul Eli Lilly Franţa, adică a fost responsabil de marketingul şivânzările unui portofoliu de 300 mil. dolari. În acelaşi timp el afost şi chief marketing officer.

De origine franceză, Prigent, 42 de ani,lucrează de mai mulţi ani în industria de medicamente, iar în 1996s-a angajat în cadrul companiei Eli Lilly, ca reprezentant devânzări, iar apoi a lucrat în cadrul departamentelor de marketingşi vânzări în Franţa, SUA şi Chile. Înainte de Eli Lilly , el afost recrutat de Rhône-Poulenc (parte din Sanofi-Aventis) unde deasemenea a deţinut poziţii în marketing şi vânzări în Franţa,Canada şi regiunea Asia Pacific. El are un MBA laINSEAD.

Anterior la cârma operaţiunilor GSK s-a aflatPatrick Desbiens, cu un mandat de numai doi ani şi care recent afost numit vicepreşedinte al diviziei Primary Care Opeations încadrul GSK Franţa.

Ultimii şefi ai GSK în România au avut mandateextrem de scurte, atât Desbiens, cât şi predecesorul său, DavidLechleiter plecând în Franţa la doi ani de lanumire.

În perioada octombrie 2009 - septembrie 2010GSK s-a aflat pe locul cinci în topul celor mai mari jucători dinindustria de medicamente, cu o cotă de piaţă de 6,1%, potrivitdatelor companiei Cegedim. Compania deţine pe piaţa locală ofabrică de medicamente la Braşov, dar şi o reţea dedistribuţie.

În ceea ce priveşte fabrica, Patrick Desbiensspunea întrun interviu acordat ZF în august că estimează o creşterede 330% a exporturilor anul acesta comparativ cu 2009 pe fonduldemarării producţiei unor noi medicamente, dar că planurile deexport ca şi alte proiecte sunt sub semnul întrebării, pe fondulnoilor reglementări din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO