Mediafax.biz Exclusiv

Hăncilă, Volksbank: Ultimul trimestru va aduce cea mai slabă creştere economică în termeni anualizaţi, în intervalul 0,7-1% an/an

Autor: Claudia Medrega

01.11.2011, 12:33 159

Previziunile privind finalul anului vin după un trimestru trei în care economia a crescut peste aşteptări, avansul fiind estimat de preşedintele Traian Băsescu la 3%.

La rândul ei, Hăncilă se aşteaptă ca economia să raporteze cea mai bună performanţă în trimestrul trei, iar creşterea să se situeze în zona 2-2,5% an/an, pe seama unei evoluţii peste aşteptări a agriculturii şi a sectorului construcţiilor,.

"Ne aşteptăm să fi înregistrat performanţe pozitive şi industria, deşi ritmul de creştere s-a mai temperat faţă de trimestrele anterioare, precum şi impozitele nete. Comerţul şi activităţile financiare şi imobiliare au avut o contribuţie negativă la formarea PIB în T3 datorită deteriorării sentimentului de consum şi incertitudinilor privind evoluţia pieţei imobiliare", a spus economistul Volksbank.

Creşterea economică peste aşteptări din al treilea trimestru a împins prognozele analiştilor pentru întregul an spre 2%, faţă de 1,5% estimarea oficială, după doi ani în care economia s-a luptat să iasă din recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO