Mediafax.biz Exclusiv

Henkel România: Sperăm ca piaţa să revină pe un trend ascendent anul viitor

Autor: Ioan Dornescu

09.06.2011, 13:30 147

"Esteprea devreme să estimăm cu adevărat ce se va întâmpla anul acesta,deoarece sezonul construcţiilor abia a început cu adevărat. Sperămcă scăderea nu va fi mai mare de 5 procente şi că anul viitor piaţava reveni pe un trend ascendent", a spus el.

Potrivitreprezentantului Henkel, unul dintre principalii producători deprofil, întregul segment de mortare şi adezivi (gleturi, adezivipentru placări ceramice, chituri şi adezivi pentru polistiren),exceptând mortarele care se comercializează în silozuri, se ridicăla circa 137 milioane euro, iar în 2010 a scăzut cu 15% faţă deanul precedent.

Producătorului german de bunuri de larg consum este prezent înRomânia şi prin diviziile de detergenţi şi produse pentruîngrijirea locuinţei şi cosmetice

Henkelva investi circa zece milioane euro în construcţia celei de-a treiafabrici de adezivi din România, în localitatea Roznov din judeţulNeamţ, investiţia beneficiind de fonduri europene de trei milioaneeuro.Termenul de finalizare aproiectului este septembrie 2012.

Compania deţine în acestmoment în România două unităţi de producţie pentru adezivi deconstrucţii, lângă Bucureşti, în comuna Pantelimon, şi la CâmpiaTurzii (judeţul Cluj), iar valoarea totală a investiţiilor încapacităţile de producţie locale depăşeşte 30 milioane deeuro.

Afacerile Henkel Românias-au diminuat cu circa 2% anul trecut, la aproximativ 560 milioanelei (133 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO