Mediafax.biz Exclusiv

Hotelul Cişmigiu, gata în mai, dar va avea şi birouri şi magazine

Autor: Mirabela Tiron

25.01.2012, 19:19 592

Anul trecut, Hercesa anunţa că va finaliza lucrările în februarie anul acesta.

"Noul proiect aduce spaţii comerciale pe zona de parter, spaţii de birouri pe zona de mezanin şi etajul unu (momentan rămânând disponibili 470 de metri pătraţi utili) şi un apart-hotel de patru stele pe zona etajelor doi, trei, patru şi cinci. Finalizarea lucrărilor se va face în luna mai", a declarat Mirela Mateescu, coordonator al departamentului de marketing în cadrul companiei de dezvoltare imobiliară Hercesa.

Oferta de cazare la patru stele este foarte bine reprezentată în Capitală.

Capacitatea totală de cazare a Bucureştiului este de 11.000 de locuri în hoteluri, din care aproape 66% în unităţi clasificate la patru şi cinci stele, potrivit datelor din piaţă.

În 2010, oficialii companiei Hercesa anunţau că au contractat un împrumut de 10 mil. euro de la BCR şi de La Caixa pentru finalizarea reabilitării clădirii.Proiectul necesită investiţii de zece milioane de euro pentru refacerea în totalitate a structurii interioare, din arhitectura vechii clădiri emblematice urmând să fie păstrată doar faţada, potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor companiei.

Fostul hotel Cişmigiu, cu o suprafaţă construită de circa 7.000 mp, a fost naţionalizat în anii '50 şi retrocedat jumătate de secol mai târziu moştenitorilor, care l-au vândut ulterior către Hercesa, în urma unei tranzacţii a cărei valoare a rămas necunoscută.

Spaniolii au cumpărat hotelul la sfârşitul lui 2004, iar până în 2009 nu au demarat lucrările de reabilitare, invocând dificultăţi în obţinerea autorizaţiilor de construire.

Prezentă pe piaţa locală din anul 2004, Hercesa este implicată în dezvoltarea mai multor proiecte rezidenţiale în Capitală, pe lângă reabilitarea fostului hotel Cişmigiu.Cel mai avansat proiect al companiei Hercesa este ansamblul rezidenţial Vivenda din Titan, format din 1.400 de locuinţe. Compania de dezvoltare imobiliară Hercesa România anunţa în mai anul trecut 400 de apartamente noi în Bucureşti, în cadrul proiectului Vivenda din Titan.

Hercesa a cumpărat în România terenuri pentru construirea a 5.000 de apartamente, dar planurile au fost schimbate de criză.

În Capitală firma mai deţine terenuri în zona Ghencea, pe strada Mircea Vodă şi pe Şoseaua Orhideelor, lângă Pasajul Basarab, acesta din urmă devenind o prioritate pentru compania spaniolă ca urmare a îmbunătăţirii infrastructurii din zonă.

Dezvoltatorul spaniol mai are în portofoliu şi complexul Estellas Residencias Bucureşti, ce cuprinde 800 de locuinţe, dar şi complexul Ghencea Bucureşti, cu 3.500 de locuinţe, potrivit site-ului companiei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO