Mediafax.biz Exclusiv

Iftemie, Acer: Decembrie a fost o lună bună de vânzări, clienţii au avut încredere să cheltuie

Iftemie, Acer: Decembrie a fost o lună bună de vânzări, clienţii au avut încredere să cheltuie

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2012, 19:00 228

"Am închis anul cu stocul vândut. Piaţa nu a mai crescut pentru că au fost contracte mari cu sectorul public sau privat, ci din segmente noi şi din retail. Oamenii au avut încredere să cheltuiască şi atunci au băgat mâna în buzunar şi au făcut cumpărături", a declarat pentru ZF Bogdan Iftemie.

El a precizat însă că Acer a avut două contracte mai mari cuOrangeşi reţeaua de retail Profi. "Colaborarea cuOrangea fost foarte bună", a spus Iftemie.

El estimează că în ultimul trimestru din 2011 s-au vândut 130.000 de computere portabile (laptop-uri, ultrabook-uri, netbook-uri), iar la nivelul întregului an vânzările au fost de aproximativ 450.000 de unităţi, faţă de aproximativ 400.000 cu un an în urmă.

"Acer a încheiat anul pe primul loc, cu o creştere de peste 10% a numărului de unităţi. Creşterea valorică a fost mult mai mică din cauza eroziunii preţurilor, care a fost generată atât de scăderea naturală a tarifelor din industrie, cât şi de competiţie."

Managerul Acer afirmă că toate ultrabookurile importate de companie pe piaţa locală - 300 în total - au fost vândute."Vânzările au mers neaşteptat de bine. Dacă mai aveam ultrabook-uri, le vindeam pe toate."

Ultrabook, o nouă categorie de computere portabile impusă pe piaţă de Intel, se deosebesc de restul portabilelor prin caracteristici precum subţirime, greutate redusă şi timp rapid de pornire. Deşi în acest moment preţul ultrabook-urilor porneşte de la circa 3.500 de lei, Iftemie se declară optimist în ceea ce priveşte vânzările din acest an.

"Anul acesta vindem lejer în România 10.000 de ultrabook-uri. Pentru noi, acest segment are o miză strategică în 2012."

Per total, Acer mizează pe o creştere de 10% a vânzărilor şi în acest an.Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de PC-uri sunt Acer şi HP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO