Mediafax.biz Exclusiv

Importatorul DAF mizează pe 850 de camioane şi afaceri cu 15% mai mari

Importatorul DAF mizează pe 850 de camioane şi afaceri cu 15% mai mari

Autor: Laurentiu Cotu

03.04.2012, 11:30 176

Estimările EVW Holding pentru acest an se bazează în principal pe dezvoltarea portofoliului de produse al companiei, pe divizia de vânzări camioane, odată cu câştiga rea unor noi colaborări cu producătorul ceh Tatra şi cu japonezii de la Isuzu.Astfel, EVW Holding îşi diversifică portofoliul de soluţii de transport cu noi modele de camioane.

Totodată, afacerile EVW Holding sunt susţinute în acest an şi de dezvoltarea portofoliului de produse aferent diviziei de vânzări piese, deschiderea în luna ianuarie a noului centru din Iaşi, dar şi de reprezentanţele companiei din Gilău şi Craiova, inaugurate anul trecut. Piaţa auto a fost în anii de recesiune printre cele mai afectate de criză, iar declinul nu s-a oprit nici anul trecut, singurul segment care şi-a revenit puternic fiind cel al camioanelor.

Reprezentanţii EVW Holding spun că anul trecut vânzările lor de camioane noi au crescut cu 20%, vânzările de piese cu peste 17%, iar cele de anvelope cu peste 30%, în comparaţie cu anul anterior. Evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri a EVW Holding în 2011 a fost determinată de diviziile de vânzări camioane noi, camioane second-hand, vânzări piese, anvelope, activitatea de service vehicule comerciale, dar şi de politica de reducere, menţinere a costurilor şi optimizare a stocurilor. Pentru acest an, estimările companiei prevăd o creştere a pieţei cu 10% faţă de anul trecut.

"Necesitatea dezvoltării infrastructurii româneşti ar putea fi factorul care să reducă efectele crizei, astfel că sunt încrezător şi estimez pentru acest an o creştere cu 10% a pieţei auto faţă de anul trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Gorcea, sales&marketing manager al EVW Holding.

Compania a livrat anul trecut peste 520 de camioane DAF noi, plus alte 200 de camioane second-hand, iar pentru acest an clujenii şi-au propus o creştere cu 10% a numărului de vehicule noi faţă de 2011 şi cu 40% a celor second hand. Cel mai bine vândut model de către EVW Holding este DAF XF105, model care ocupă primul loc şi la nivel european, cu o cotă de piaţă de circa 19%, conform reprezentanţilor companiei.

EVW Holding comercializează autovehicule DAF noi, piese de schimb DAF, desfăşoară activităţi postvânzare pentru autocamioane noi şi second-hand (reparaţii, garanţii), vinde anvelope pentru autocamioane şi autoturisme.

Totodată, prin departamentul EVW Camioane Rulate, compania comercializează diverse mărci de camioane, tractoare, remorci şi semiremorci second-hand. EVW Holding are reprezentanţe în Cluj, Arad, Bacău, Bucureşti, Constanţa, Suceava, Braşov, Craiova, Iaşi şi un centru de vânzări şi service în Chişinău, Republica Moldova.

Cel mai nou centru de vânzări şi service EVW Holding a fost inaugurat la începutul acestui an în Iaşi.Proiectele investiţionale ale companiei pentru acest an nu vizează momentan deschiderea unor noi centre, ci doar îmbunătăţirea infrastructurii proprii. În acest sens a fost alocat un buget de peste 500.000 de euro.

Anul trecut, EVW Holding a finalizat o investiţie de peste 7 mil. euro în construcţia unui centru de vânzări şi service, cu o suprafaţă de 5.700 mp, în localitatea Gilău, judeţul Cluj.

Compania dispune în Gilău de un centru de vânzări camione, anvelope şi piese, un centru de service, birouri, spaţii de depozitare, spălătorie pentru camioane.Banii necesari dezvoltării acestui proiect au provenit în mare parte din fondurile proprii ale EVW Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO