Mediafax.biz Exclusiv

Investiţiile MOL în cele trei noi perimetre din România se vor ridica în 2011 la 9,4 mil.dolari

Autor: Roxana Petrescu

20.04.2011, 20:14 16

Compania a anunţat semnarea acestor acorduri marţi.

Astfel, MOLşi-ar putea consolida prezenţa deţinută pe plan local în contextulîn care compania deja are un business în România de circa 560 demilioane de euro cu 126 de benzinării.

Potrivit unor rapoarte prezentate de grupulungar către investitori, investiţiile în exploare în cele treiperimetre din România se vor ridica în 2011 la 9,4 milioane dedolari.

Mai mult, cele trei perimetre au unpotenţial de resurse recuperabil de circa 40 de milioane de bariliechivalent petrol, adică peste 5,4 milioane de tone de petrol,adică mai mult decât producţia anuală de ţiţei a României, totpotrivit unor rapoarte ale MOL.

"Demararea producţiei depinde de mărimearesurselor descoperite şi de unele aspecte administrative, însă vomface tot posibilul să începem cât mai repede. În cazul uneiexplorări de succes, sperăm să demarăm producţia în limita a 5 ani.În baza evaluării datelor preliminare, perimetrele au un potenţialbun de hidrocarburi.Mai multe detalii vor fi disponibile ulterior", au declaratreprezentanţii MOL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO