Mediafax.biz Exclusiv

Italienii de la UniCredit discută cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei soluţii de finanţare a filialei locale

Autor: Razvan Voican

21.11.2011, 18:39 419

UniCredit Ţiriac Bank a fost inclusă în grupa băncilor pentru care se încearcă obţinerea unei finanţări de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, alături de subsidiarele din Slovacia, Cehia, Letonia şi Serbia. Pentru filialele mult mai puternice din Austria şi Polonia, dar şi pentru cele din Slovacia şi Cehia, italienii intenţionează să obţină sprijin de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Până acum UniCredit a obţinut de la BEI 400 mil. euro pentru diviziile UniCredit Leasing şi Fineco Leasing, 50 mil. euro pentru filiala din Germania şi 45 mil. euro pentru cea din Letonia, banii fiind destinaţi finanţării IMM-urilor.

De asemenea, UniCredit Leasing Rusia a obţinut în vară o finanţare importantă de la BERD. Toate aceste mişcări fac parte dintr-o strategie de "diversificare a surselor de finanţare", strategie care a devenit crucială odată cu apariţia unui necesar impresionant de majorare a capitalului cu 7,5 mld. euro. În acest context, UniCredit Ţiriac trebuie să strângă mai multe depozite pentru a-şi reduce dependenţa de finanţările de la banca-mamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO