Mediafax.biz Exclusiv

LG a avut în 2010 o cotă de 21,2% pe piaţa românească a monitoarelor, situată la 169 milioane lei

Autor: Razvan Craciun

17.05.2011, 14:29 72

Datele citate de reprezentantul LG România sunt furnizate decompania de studii şi analiză GfK. La nivelul 2009, piaţamonitoarelor pentru PC a fost evaluată de compania de studii şianaliză la 247 milioane lei.

Preda a adăugat că LG a avut o cotă de 40% pe segmentulmonitoarelor LCD (cu cristale lichide - n.r.) cu tuner TV integrat,conform estimărilor interne.

"Pentru 2011, estimăm o creştere cu aproximativ 10% a pieţei demonitoare. Obiectivul companiei pentru anul în curs este să atingemo cotă de 30% pe acest segment", a spus reprezentantulcompaniei.

El a adăugat că piaţa din România este orientată către preţ,cele mai vândute monitoare fiind cele cu diagonala de 18,5 inci (47centimetri) - 19 inci (47,5 centimetri) format wide (cu raport alimaginii 16:9 - n.r.), urmate de cele cu diagonala de 22 inci (55centimetri) şi de 24 inci (60 centimetri).

În primul trimestru al anului, LG a avut cea mai mare cotă pesegmentul monitoarelor, ca volum, respectiv 22,3%, în creştereuşoară faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

"Până la sfârşitul acestui an urmărim să ne menţinem poziţiadeţinută în acest moment şi să oferim consumatorilor români produsediversificate, ce încorporează atât tehnologii avansate, cât şi undesign inovator", a mai spus directorul de vânzări al divizieimonitoare a LG România.

În acest an, LG va lansa pe piaţa din România monitoare careîncorporează tehnologii performante.

"Cel mai potrivit exemplu este gama de monitoare Cinema 3D ce vafi disponibilă în scurt timp pe piaţa românească", a mai spusPreda.

LG Electronics este unul dintre cei mai mari producătorimondiali de echipamente şi dispozitive din domeniul electronicii şiIT&C. Compania sud-coreeană este prezentă pe piaţa româneascădin 1990, iar în 2004 a deschis o reprezentanţă locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO