Mediafax.biz Exclusiv

Libanezii vor să ducă pateuri de Olteniţa în Orientul Mijlociu

Libanezii vor să ducă pateuri de Olteniţa în Orientul Mijlociu

Autor: Gabriel Razi

21.03.2012, 21:15 409

"Afacerea trece printr-un proces de repoziţionare şi redimensionare a capacităţii de producţie care îi va permite să răspundă la cantitatea de cereri crescută venită de la clienţi interni şi externi", explică Sabin Mărţoiu, director al Panovia, businessul libanezilor din industria de patiserie.

Mounir, cel mai cunoscut afacerist din familia Halawani, este cel care a încasat mai multe zeci de milioane de euro în urmă cu cinci ani după ce a vândut americanilor de la Smithfield compania Agroalim Distribution.

Libanezii au pus bazele afacerii cu pateuri şi cornuleţe congelate în 2005 prin transformarea unei fabrici de lapte pe care o aveau în Olteniţa, judeţul Călăraşi. Businessul a ajuns la finalul anului trecut să aibă rulaje în apropierea pragului de 3 mil. euro. Pe piaţa locală a patiseriei congelate Panovia concurează cu producători precum Macromex, Orkla Foods sau Boromir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO