Mediafax.biz Exclusiv

Medcenter vrea să intre în hora spitalelor private

Autor: Ioana David

05.01.2011, 19:20 40

"Există atât factori ce favorizează o evoluţiepozitivă, cât şi factori ce pot încetini ritmul de creştere. Pe deo parte există creş terea segmentului de retail, ca opţiune apacientului pentru servicii medicale care sunt oferite defurnizorii privaţi în condi ţiile scăderii puterii de cumpărare. Pede altă parte este vorba de evoluţia segmentului corporate(abonamente private) care ar putea stagna din cauza schimbărilor înstructura, numărul şi tipologia angajatorilor care încheie astfelde contracte, în timp ce sistemul de asigurări private va creşte,mai ales pe fondul definirii pachetului de bază al asigurărilor destat, iar bugetele caselor de asigurări se vor diminua", a spusFlorin Ioan Bălănică, directorul general alMedcenter.

Compania operează clinici atât în Bucureşti,cât şi în ţară, iar pentru 2011 şi-a bugetat investiţii deaproximativ 7 mil. euro, bani care se vor concretiza în servicii deimagistică pentru clinicile din Iaşi şi Constanţa într-o primăetapă şi în dezvoltarea unor centre care să includă săli deoperaţie şi spitalizare de o zi.

Pe termen mediu, planurile companiei includ şiun spital privat. Proiecte de spitale au anunţat toţi mariijucători de pe piaţa serviciilor medicale private, domeniu extremde atractiv pentru orice investitor înprezent.

"Deschiderea primului spital privat Medcentereste unul dintre principalele obiective ale dezvoltării pe termenmediu. Business planul pentru acest proiect este în derulare şi, înfuncţie de evoluţia financiară a pieţei, vom începe dezvoltareainvestiţiei", a mai spus Bălănică. În cadrul companiei lucrează 480de angajaţi în prezent.

În 2010, Medcenter a investit 7 mil. euro îndeschiderea unui centru în Constanţa şi Ploieş ti, dar şi într-unlaborator în Capitală, proiect care urmează să fie finalizat anulacesta. Potrivit companiei, capacitatea de procesare este de 15milioane de teste pe an.

Evoluţia Medcenter din 2010 a fost susţinutăde evoluţia pieţei serviciilor medicale private, estimată la peste400 mil. euro şi pe care jucătorii se grăbesc să anunţeinvestiţii.

"În 2010, serviciile medicale private auconstituit un important substituent pentru serviciile medicale destat. (...) Estimăm că şi în 2011 se vor menţine aceleaşi tendinţeşi caracteristici ale pieţei medicale", a mai spusBălănică.

Pe piaţa serviciilor medicale privateMedcenter concurează cu MedLife, Medicover, Centrul Medical Unirea,Sanador, Polisano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO