Mediafax.biz Exclusiv

Medicamente româneşti care rezistă în farmacii de 50 de ani

Autor: Ioana David

11.10.2011, 20:32 377

Anii 1950 au marcat în SUA începutul erei televiziunii comerciale color, în timp ce în România la Iaşi era fondată Fabrica Chimică nr. 2, care astăzi poartă numele de Antibiotice, ce avea să producă Penicilină, produs lansat în 1956.

Acesta este cel mai vechi brand de medicamente care încă se mai comercializează, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor furnizate de cei mai mari producători locali.

Nu sunt disponibile informaţii de la producători mai mici. Analiza ZF arată că România are branduri de medicamente care rezistă şi astăzi în lupta cu medicamentele importate ale multinaţionalelor, chiar dacă nu dispun de bugetele de promovare ale marilor giganţi internaţionali.

Producţia primului antibiotic al fabricii din Iaşi s-a ridicat la 270 mil. flacoane până în 2010, conform datelor furnizate de companie. Astăzi Penicilina se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO