Mediafax.biz Exclusiv

Negoiţă renunţă la brandul Confort pe hoteluri şi începe să vândă locuinţe în Rin Grand

Negoiţă renunţă la brandul Confort pe hoteluri şi începe să vândă locuinţe în Rin Grand

Autor: Mirabela Tiron

06.02.2011, 18:49 28

"Din punctul de vedere al afacerilor, înperioada aceasta de criză turismul a avut de suferit", a declaratIonuţ Negoiţă, 37 de ani, care deţine ală turi de Robert, fratelelui, grupul Confort, cu afaceri în turism, imobiliare şimedia.

Cei doi controlează în partea sudică a Bucureştiului hotelul RinGrand, cel mai mare din Europa (potrivit proprietarilor), cu circa1.500 de camere situate pe 15 etaje şi cu 1.000 de locuri deparcare, o investiţie de 60 de milioane de euro finalizată în2007.

"Cifra de afaceri obţinută anul trecut de hotelul Rin Grand afost de 9,2 milioane euro, mai exact s-a înregistrat o scădere deaproximativ 11%. Hotelul a operat la un grad de ocupare de 36%."Acest grad de ocupare a fost raportat la doar 900 de camere dincele aproape 1.500 de camere, pentru că restul de camere vor fitransformate în apartamente, valoarea estimată a reconversiei fiindde 2-3 milioane de euro, potrivit declaraţiilor anterioare aleomului de afaceri.

Ionuţ Negoiţă luase în calcul anul trecut şi variantaconvertirii camerelor în spaţii de birouri, dar în final a optatpentru transformarea lor în apartamente.

Negoiţă a declarat că anul acesta plănuieş te să continueinvestiţ iile în modernizarea unităţilor de cazare, după ce anultrecut a fost renovat hotelul Confort Traian din Piaţa Unirii, careoperează 107 camere. În cazul hotelului de patru stele din Otopenise va moderniza restaurantul şi centrul de conferinţ e, în timp cehotelul de trei stele din Otopeni se va renova în totalitate,potrivit lui Negoiţă. Bugetul alocat pentru programele demodernizare nu a fost comunicat.

"De asemenea, în ceea ce priveşte unitatea Rin Grand Hotel, vominvesti în extinderea centrului spa, iar pentru perioada imediaturmătoare am programat şi livrarea primelor apartamente dinproiectul RIN Grand Residence." El nu a menţionat câte apartamentevor fi livrate şi la ce preţ.

Şi-a bugetat încasări în creştere cu 12%

Mai mult, toate hotelurile din cadrul Rin Hotels au intratîntr-un proces de rebranding, după cum susţine Negoiţă. Astfel,hotelul Confort Traian din Piaţa Unirii se va numi Rin Central, iarhotelurile din Otopeni, cu o capacitate totală de 405 camere, vorlua numele de Rin Airport. Omul de afaceri nu a explicat de ce estenevoie de un astfel de proces şi nici care va fi costul acestuia.Ionuţ Negoiţă se aşteaptă anul acesta ca veniturile celor patruhoteluri deţinute să crească cu 12- 14%. "De principiu, amaşteptări mai mari din partea hotelului Rin Central, dat fiindfaptul că acesta a fost renovat complet în anul 2010." Omul deafaceri susţine că pentru primul semestru al anului în cursaşteaptă o stagnare a afacerilor, creşterea urmând să aibă loc înal doilea semestru al anului. "Este foarte important ce se vaîntâmpla cu economia românească.

Dacă aceasta se va stabiliza, atunci sunt şanse ca industriaturismului să îşi revină, dar nu la nivelul anului 2008." Cei doiantreprenori români Ionuţ şi Robert Negoiţă au început să dezvolteafaceri în România încă din 1998, după ce au lucrat în domeniulconstrucţiilor în Iugoslavia şi Franţa, unde au adunat o parte dinbani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO