Mediafax.biz Exclusiv

Nistoran, Televoice: Piaţa cititoarelor de cărţi electronice, estimată la 3 mil.euro, se va tripla până în 2013

07.02.2011, 13:28 21

Pentruproducătorii locali, principala problemă în competiţia cu cititoareconsacrate precum Kindle este lipsa conţinutului digital în limbaromână.

Astfel, dacă numărul cărţilorelectronice disponibile în limbi străine este de ordinul sutelor demii, titluri în limba română sunt doar căteva sute, cifră care afost estimată să ajungă în prima parte a lui 2011 la1.000.

Pentru a susţine creşterea,Nistoran pregăteşte pentru acest an o platformă prin care să poatălivra conţinut către utilizatorii Evobook şi este în negocieri deanul trecut spre a vinde cărţi electronice şi peinternet.

"Editurile mari au început deja să fi e maideschise la discuţii", constată managerul.

Televoice a lansat primul model Evobook lafinele anului trecut şi a încheiat anul cu 600 de readerevândute.

În orice caz, vedetele acestui an par să fietabletele PC şi cititoarele de cărţi electronice, tendinţă începutăîncă din 2010.Este o părere împărtăşită şi de Nistoran, omul de afaceriapreciind că 50.000 de români vor cumpăra anul acesta o tabletăelectronică.

Televoice a lansat săptămânatrecută tableta EvoTab, pentru care se aşteaptă la vânzări de7.000-8.000 de bucăţi în 2011, la un preţ de 750 de lei, ajungândla încasări totale de 1,2 şi 1,4 milioane de euro.

"Probabilla sfârşitul verii vom lansa o a doua tabletă, mai mare şi de astădată adresată segmentului de business", spune Nistoran.

El adaugă însă că are aşteptărimai mari de la tableta proaspăt lansată decât de la cea viitoare,care va ataca un segment de piaţă deja destul deaglomerat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO