Mediafax.biz Exclusiv

Oprea, BGS: Firmele de protecţie şi pază au încasări de circa 250 mil. euro, dar piaţa a stagnat în ultimii ani

Autor: Ioana Mihai

21.02.2011, 14:01 69

"Pe termenmediu, potenţialul se plasează în jurul a jumătate de miliard deeuro", a precizat preşedintele BGS.

În România funcţionează circa1.300 de firme de protecţie şi pază.

BGS este a doua din domeniul eiraportat la cifra de afaceri, având în jurde 100 de echipaje de intervenţie în Capitală şi zonele limitrofe.De asemenea, firma are sucursale şi în oraşe din ţară.

"Numărul de contracte a crescutcu 50% din 2008 până în prezent, pe fondul creşterii numărului deinfracţiuni", afirmă Oprea.

Compania pe care o conduce prindeîn fiecare lună aproximativ 70 de infractori în flagrant şi are înjur de 8-9.000 de intervenţii. Cel puţin jumătate dintre ele suntînsă apeluri false.

"Cu alarmele false pierdem300.000 de euro pe lună", spune reprezentantul BGS.

Compania a avut anul trecut ocifră de afaceri de 25 de milioane de euro, faţă de 22 de milioanede euro în 2009, din serviciile de securitate.

La nivel de grup, cumulat cuserviciile de ambulanţă şi firma de detectivi, BGS a ajuns anultrecut la 30 de milioane de euro şi pentru anul în curspreviziunile vizează o cifră de 35 de milioane de euro.

Potrivit reprezentaţilor pieţeide profil, valoarea totală a acestui sector, incluzând şi de cashşi securitatea informatică, ajunge la 700 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO