Mediafax.biz Exclusiv

Optimedia Oradea îşi deschide reprezentanţă în Franţa după ce exporturile au ajuns la o treime din afaceri

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2012, 18:15 271

Conform rezultatelor preliminare anunţate, anul trecut vânzările Optimedia au crescut cu circa 20% faţă de anul precedent, până la aproximativ 31 milioane de lei (7,4 milioane de euro).

Compania spune că anul trecut au crescut şi vânzările la export, astfel că în prezent circa 30% din producţia Optimedia merge în principal pe pieţele din Belgia, Italia,Franţa,Austria,Canadasau SUA.

"Ne-am propus să creştem în continuare vânzările la export, în condiţiile în care pe piaţa locală există presiune pe preţ. Totodată, vom deschide în acest an prima reprezentanţă Optimedia din afara ţării, în Franţa, şi vom întări colaborarea cu dealerii la export", a declarat Marius Ioan Pantiş, directorul general şi unul dintre acţionari.

În ceea ce priveşte piaţa locală, compania intenţionează în acest an să crească cota de piaţă.

"Important pentru noi este să încasăm la termen banii pentru produsele livrate. În prezent, 90% din producţia noastră se realizează cu plata în avans, pentru a evita problemele cu care ne-am confruntat în anii trecuţi", a spus Pantiş.

Optimedia intenţionează să investească în acest an circa 3,5 milioane de euro, în vederea creşterii cu 30% a capacităţii de producţie.

Reprezentanţii companiei spun că această investiţie va fi susţinută în mare parte din fonduri europene, în acest sens fiind depus un proiect, pentru care nu s-a obţinut până în prezent finanţare.

Capacitatea zilnică de producţie a companiei este de 600 de unităţi (ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu cu geam termoizolator), fabrica funcţionând la capacitate maximă. Compania are 208 angajaţi şi intenţionează ca odată cu finalizarea proiectelor în extinderea capacităţilor de producţie să crească personalul cu 10%.

Optimedia a fost înfiinţată în anul 1994, acţionarii fiind Marius Ioan Pantiş şi soţia acestuia, Otilia Pantiş, fiecare deţinând 50% din capital.

Optimedia a realizat în 2010 o cifră de afaceri de circa 26,2 milioane de lei (6,2 milioane de euro), având un număr mediu de 178 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO