Mediafax.biz Exclusiv

Patriciu renunţă la o serie de deschideri Mic.ro

Autor: Cristi Moga

28.07.2011, 18:59 1776

Patriciucontinuă extinderea, ţinând cont că doar vineri au fostînregistrate 30 de noi puncte de lucru în Monitorul Oficial, dardupă 15 luni de la deschiderea primului magazin, vineri au fostradiate cel puţin nouă puncte de lucru în care însă nu eraumagazine operaţionale.

Spaţiile la care s-a renunţat erau în zoneprecum Lacul Tei, Vasile Lascăr, 13 Septembrie sau ConstantinBrâncoveanu din Bucureşti, Dragomireşti Vale şi Chiajna (în Ilfov)sau în Sibiu.

"Într-adevăr, am renunţat la nouă sau zecepuncte de lucru, dar în niciunul nu era operaţional vreun magazinMic.ro. Am renunţat la aceste puncte de lucru deoarece ne-am datseama că spaţiile nu corespundeau tehnic sau arhitectural", aprecizat Dan Ionescu, directorul general al firmei Mercadia, princare Patriciu îşi controlează afacerile din retail Mic.ro, Mac.roşi Bet Cafe Arena.

Se pune problema ca o serie dintre acestespaţii să nu fi întrunit o serie de parametri legaţi de numărulpotenţialilor clienţi şi de valoarea estimată a vânzărilor?"În actuala fază dedezvoltare nu se pune problema. Vom discuta peste doi ani despreacest subiect", a mai spus Ionescu referitor la motivele opririiexpansiunii într-o serie de spaţii.

Expansiunea Mic.ro continuă în oraşe precumBaia Mare, Oradea, Craiova, Brăila, Galaţi sau Constanţa, dar şi înlocalităţi mai mici, precum Bascov (Argeş), Sânmartin (Bihor) sauSăcele (Braşov).

Planul lui Patriciu este să ducă reţeauaMic.ro la circa 1.500 de unităţi până la sfârşitul anului, din careaproximativ 800 de spaţii ar urma să fie fixe, iar restul mobile,dezvoltate pe platformele câtorva sute de autoutilitare Fiat şiMercedes-Benz achiziţionate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO