Mediafax.biz Exclusiv

Patriciu şi fondul AIG Lincoln pot vinde Lakeview

Patriciu şi fondul AIG Lincoln pot vinde Lakeview

Autor: Cristi Moga

30.01.2011, 17:36 67

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a dispus în lunaoctombrie 2010 înfiinţarea unui sechestru asigurător asupraclădirii de birouri Lakeview şi a terenului de 4.600 de metripătraţi de sub clădire, la solicitarea firmei de construcţii MotaEngil, care reclama o presupusă creanţă de 1,08 mil. euroneachitată de BVB Real Estate. "Modifică încheierea atacată însensul că: respinge cererea ca nefondată", se arată într-oînscriere de pe site-ul Arhivei de GaranţiiMobiliare.

Portughezii de la Mota Engil au fost primulantreprenor general al clădirii, dar în 2009 lucrările au fostpreluate de către firma Comnord, a omului de afaceri SorinCreţeanu, care a finalizat proiectul de 45 mil. euro în care s-aumutat anul trecut firmele PricewaterhouseCoopers, Colgate-Palmolive şi Royal Bank of Scotland. Lakeview este o clădire cu 15etaje de pe strada Barbu Văcă rescu, având o suprafaţă închiriabilăde 24.000 de metri pătraţi. Imobilul a fost finanţat printr-uncredit de circa 40 de milioane de euro obţinut de la MKBBank.

În ciuda faptului că sechestrul care împiedicavânzarea clădirii a fost ridicat, reprezentanţii AIG Lincolnapreciază că nu este cel mai bun moment pentru vânzareaimobilului.

"Părţile (AIG Lincoln şi Dinu PatriciuGlobalServices - n.red.) vor decide la momentul potrivit să scoatăproprietatea la vânzare, timp care nu pare potrivit în prezent.Strategia pentru Lakeview nu s-a modificat, astfel că vom continuasă administrăm proprietatea în interesul ambilor parteneri", adeclarat pentru ZF Sven Lemmes, country manager al AIGLincoln.

În prezent clădirea este aproape integralocupată, spaţii disponibile fiind doar la etajele patru şi cinci,unde Royal Bank of Scotland caută să subînchirieze din birourilecontractate.

Potrivit datelor din piaţă, interes a existatşi încă mai există pentru achiziţia clădirii Lakeview, încondiţiile în care în urmă cu doar o lună a fost vândut un altproiect de birouri în aceeaşi zonă, respectiv complexul FloreascaBusiness Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO