Mediafax.biz Exclusiv

Pech, Orange: Pentru un acţionar este întotdeauna mai bine să investească pentru a obţine câştiguri viitoare decât să pună bani pentru a acoperi pierderi

Autor: Adrian Seceleanu

21.03.2012, 13:53 125

"Investiţiile sunt extrem de importante. Dacă ne uităm la ultimele date privind investiţiile străine în România trebuie să nu uităm că o parte din aceste investiţii au fost făcute pentru a acoperi pierderi. Pentru un acţionar este întotdeauna mai bine să investească pentru a obţine câştiguri viitoare decât să pună bani pentru a acoperi pierderi", a subliniat Pech.

Anul trecut, Orange a reinvestit două treimi din profit, iar din suma rămasă s-au plătit investiţiile făcute în trecut.

"Banii pe care îi generăm sunt banii pe care îi putem reinvesti. Uneori nu reuşim să comunicăm faptul că o companie precum Orange a reinvestit anul trecut două treimi din profit. (...) În această ţară avem una dintre cele mai bune infrastructuri de telecom din lume", a spus Pech.

Potrivit reprezentantului Orange, întregul sector de telecom a investit în România aproximativ 8 miliarde de euro în ultimii ani.

"Ştiu că s-au făcut multe comentarii în legătură cu profitul operatorilor de telecom, dar pentru ce sunt aceste profituri? Din aceste profituri facem investiţii, iar în cazul nostru două treimi din profit au fost alocate pentru investiţii, iar din suma rămasă s-au plătit investiţiile făcute în trecut. În mod evident această investiţie trebuie să fie recuperată, datoriile plătite, iar acţionarii companiilor care au făcut aceste investiţi răsplătiţi." , explică Pech.

Veniturile Orange România au scăzut anul trecut cu 3,6%, la 937 milioane euro, iar numărul clienţilor a urcat cu 78.000 în trimestrul al patrulea , la 10,262 milioane, potrivit datelor comunicate miercuri de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO