Mediafax.biz Exclusiv

Petrescu, City Grill: Piaţa restaurantelor îşi va reveni în 2012. Şi în perioada de boom era subdezvoltată

Autor: Cristina Rosca

10.02.2011, 19:24 75

Tot în acest an,însă în septembrie, Petrescu va deschide şi cea de-a doua berărieHanu' Berarilor, în capitală, pe Pache Protopopescu.

În acest local el a investit 1milion de euro, suma cuprinde însă şi terenul pe care esteconstruită berăria. "Anul 2011 este un an decisiv pentru noi. Crizafinanciară a fost o mare oportunitate pentru acest segment dinpiaţă. Principalele avantaje sunt faptul că au dispărut jucătoriinecompetitivi din piaţă şi totodată au fost curăţate alte domeniicare sufocau piaţa imobiliară.

Astfel au apărut noi spaţii disponibile",explică Petrescu.

Odată cu deschiderea de noi restaurante,cafenele şi brutării, Petrescu se aşteaptă la o majorare aafacerilor cu 23% comparativ cu 2010, când s-au ridicat la circa 16milioane de euro. Mai mult, estimează o creştere a numărului declienţi, de la 8.000 la 10.000 de clienţi pe zi.

Deşi recunoaşte că nu putem vorbi despreieşirea din criză, Petrescu se aşteaptă să vedem primele semne decreştere în a doua jumătate a anului.Mai mult, piaţa restaurantelor îşi va reveni în2012 pentru că este subdezvoltată.

"Businessul de restaurante nueste ca şi cel de real-estate. Dacă în cazul acestuia din urmă nu osă mai vedem preţuri ca şi cele din 2008 timp de 20 de ani, încazul pieţei restaurantelor, chiar şi în perioada de boom piaţa erasubdezvoltată.ÎnBucureşti există mai puţin de 1.000 de restaurante, pe când înParis sunt peste 10.000."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO