Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa de jocuri va trece de la PC la console în următorii trei ani

Piaţa de jocuri va trece de la PC la console în următorii trei ani
18.05.2011, 18:16 333

În următoriitrei ani însă, şi piaţa de jocuri locală se va alinia cu vestul,spune Andreea Allardin, directorul general al Best Distribution,companie care deţine poziţia de lider pe piaţa românească de importşi distribuţie de jocuri video pentru console şi PC.

"Dacă acum 60% dintre jocurile vândute suntdestinate PC-urilor, în viitorul apropiat lucrurile se vorschimba.Peste treiani şi la noi vor predomina vânzările de jocuri pentru console", adeclarat Allardin.

Piaţa de jocuri din România a fost de 18milioane de euro în 2010, iar pentru acest an Best Distributionestimează că va avea acelaşi nivel.

"Am fost dezamăgiţi de primul trimestru alanului. Vânzările au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut, motivul principal fiind lipsa de titluri şi delansări majore", a declarat Allardin, precizând că aşteaptă capiaţa să îşi revină, mai ales că în ultimul trimestru al anului seva lansa jocul Diablo III, în care se joacă rolul personajuluiprincipal.

"Dacă un titlu obişnuit precum COD sau FIFAvinde câteva mii, unul excepţional cum este Diablo vinde în jur de20.000 de bucăţi", a explicat directoarea în cadrul evenimentuluide deschidere a primului magazin din România dedicat exclusivjocurilor.

Diablo III destinat PC-ului arputea costa între 200 şi 300 lei (aproximativ 70 de euro).Investiţia în GameshopConcept Store a fost de aproximativ 50.000 de euro.

"Am gândit GameShop ca pe un locde testare a jocurilor video şi a tuturor platformelor disponibilela acest moment în România", spune Andreea Allardin.

Pe de altă parte, Jamas Spiros,fondatorul CD Media, compania care deţine Best Distribution, a spuscă "ne aflăm în faţa unei experienţe unice la nivelul Europei deSud- Est. Gameshop Concept Store este un spaţiu dedicat jocurilorvideo care poate fi exportat şi în alte ţări unde CD Media esteprezentă".

Următorul magazin pe care îl vor deschide vafi la Sofia, în Bulgaria.

"Dincolo de raţiunile de business aledeschiderii unei astfel de locaţii, Gameshop.ro concept store esteun loc de educaţie în privinţa consumului de jocuri video. Vrem catinerii să vadă şi să testeze jocuri video originale, pe platformede ultimă generaţie", a completat Allardin, precizând că anulacesta ţintesc vânzări de câteva sute de mii de euro.

Best Distribution deţine o cotă de 65% pepiaţa jocurilor.Pânăla deschiderea magazinului, compania vindea produsele prinintermediul distribuitorilor şi al marilor lanţuri deretail.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO