Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa de plăci ceramice va creşte uşor în acest an, estimează şeful KAI Ceramics

Autor: Andreea Neferu

06.05.2011, 13:43 105

"În 2011 piaţava înregistra o uşoară creştere. Ne bazăm pe proiectele care separe că sunt reluate, dar şi pe faptul că există destul de mulţioameni care îşi renovează locuinţele. De altfel, motorul decreştere al businessului KAI în 2011 vor fi renovările", spuneRotaru.

Piaţalocală de plăci ceramice s-a ridicat în 2010, din punctul de vederecantitativ, la 25 milioane de metri pătraţi, potrivit estimărilorcompaniei, care iau în calcul datele raportate de InstitutulNaţional de Statistică privind importurile de faianţă şi gresie,precum şi capacităţile locale de producţie.

"Importurile de anul trecut s-au cifrat la 23-25 milioane demetri pătraţi, producţia locală se ridică la 6 milioane de metripătraţi, iar, în general, 20% din produse merg către stocuri",afirmă şeful KAI Ceramics.

Pe piaţaromânească, KAI concurează cu jucători precum grupul austriacLasselsberger, care deţine brandul de plăci ceramiceCesarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO