Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa muncii temporare îşi continuă boomul în ciuda crizei, crede şeful Adecco pe Europa de Est

Autor: Adelina Mihai

24.03.2011, 14:47 23

"În 2004 erau 4.000 de angajaţi temporari în România, ratade penetrare fiind de 0,9%. În 2010, 50.000 de români erau angajaţitemporari, cu o rată de penetrare de 1,1%", a declaratMisailidis.

Firma Adecco România a plasat anul trecut 8.000 deangajaţi temporari în companii, iar cel mai mare salariu obţinut peo astfel de poziţie a fsot de 10.000 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte piaţa per ansamblu, Misailidisestimează că agenţiile de plasare a forţei de muncă temporar şi-aucrescut businessul de trei ori în perioada 2008-2010.

Adecco este una dintre cele mai mari companii derecrutare şi unul dintre marii furnizori de muncă temporară dinlume.

Introducerea agentului de muncă temporară, a perioadei destagiu pentru absolvenţi şi a obiectivelor de performanţăindividuală sunt printre principalele modificări aduse CoduluiMuncii pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament,declarat constituţional de Curtea Constituţională.

Astfel,Codul Muncii reglementează şi munca prin agent de muncă temporară,un concept nou introdus. Acesta reprezintă munca prestată de unsalariat temporar care a încheiat un contract de muncă temporară cuun agent de muncă temporară şi care este pus la dispoziţiautilizatorului pentru a lucra sub supravegherea şi conducereaacestuia din urmă.Misiunea demuncă temporară va fi stabilită pentru un termen care nu poate fimai mare de 24 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO