Mediafax.biz Exclusiv

Plimob, furnizorul de scaune al IKEA, continuă angajările şi ajunge la 1.300 de salariaţi

Plimob, furnizorul de scaune al IKEA, continuă angajările şi ajunge la 1.300 de salariaţi

Autor: Laurentiu Cotu

13.02.2011, 18:58 278

Principalul factor pe care se ba zeazăestimările de creşterepentru 2011 sunt contractele pe care compania le are semnate cuIKEA.

Concomitent cu acest avans al cifrei deafaceri de la în ce putul anului şi până în prezent au fost angajaţi 65 de oameni la fabrica de mobilier din Sighet, încondiţiile în care anul trecut au mai fost angajate 207 persoane.În momentul de fa ţă Plimob dispune de circa 1.300 de salariaţ i şiproduce în special scaune din lemn masiv pentruexport.

Cu IKEA afacerile mergbine

"Ne-am bugetat pentru acest an o creştere cu10% a vânzărilor, însă realizarea acestui obiectiv va presupuneeforturi mari, în condiţiile în care cresc preţurile la materileprime utilizate în procesele noastre de producţie. În ceea cepriveşte piaţa în domeniu, am observat o creştere vizibilă acomenzilor începând încă din luna septembrie a anului trecut, trendcare se păstrează în continuare", a declarat pentru ZF TransilvaniaVasile Godja, directorul general alPlimob.

Anul trecut, peste 91% din producţia fabri ciide la Sighet mergeau către concernul IKEA, restul vânzărilorrealizându-se pe piaţa in ternă.

Plimob este unul dintre principalii producători de scaune din lemn masiv din sud-estul Euro pei. Volumul anualprelucrat de companie este de 40.000 de metri cubi de cherestea,Plimob uti lizând în procesul de fabricaţie specii lem noase precumfagul, stejarul sau mesteacănul. Producţia anuală a companiei estede aproximativ două milioane de scaune, la o capacitatea lunară deproducţie de 180.000- 200.000 de unităţi.

Două-trei produse anual

"Ieşim în fiecare an pe piaţă cu 2-3 produsenoi, aceasta fiind una dintre strategiile noastre de adaptare lacondiţiile economice actuale.Tot odată, investim anual aproximativ1 mil.euro în retehnologizare, în vederea creşterii capa cităţilorde producţie", a spus Vasile Godja.

El declara anul tre cut că au mai fostinvestiţ i în 2010 circa 2 mil. euro în achiziţionarea şitehnologizarea unei fabrici de cherestea din Ucraina care a devenit funcţionabilă din luna iunie.

Investiţia a fost realizată cu sprijinulcompaniei IKEA, în fa brica din Ucraina producându- se diversemodele de scaune pentru clienţii concernului suedez din Moscova.Conducerea firmei din Sighet a mai spus că pentru administrareaacestei fabrici a fost înfiinţată o nouă companie, controlată dePlimob, nedorind să ofere mai multe informaţii în acestsens.

Plimob este o companie cu capital integral privat, având ca principal domeniu de acti vitate producerea de scaunepliante şi mic mobilier din lemn, firma fiind situată înlocalitatea Sighetu Marmaţiei (Maramureş). Acţionarul majoritar alPlimob este Vasile Godja.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO