Mediafax.biz Exclusiv

Pogonaru, AOAR: Economia România se poate redresa cu ajutorul industriei auto, un cluster puternic fiind Craiova-Piteşti

Autor: Gabriel Razi

08.06.2011, 13:20 140

"Un clusterputernic este Craiova-Piteşti, de acolo trebuie să rezulte ceva", aspus el.

În plus, România ar putea să se specializeze pe exportul deforţă de muncă mediu calificată pentru ţările din vestulEuropei.

"Ne-am putea specializa pe exportulde forţă de muncă mediu calificată, cum ar fi sudori, pentrueconomiile dezvoltate din UE, însă IT-ul ne va ţine în continuaresus", a explicat Pogonaru.

Uzina Ford de la Craiova a produs în primele patru luni aleanului aproape 3.000 de unităţi din modelul de autoutilitară uşoarăTransit Connect, de patru ori mai multe faţă de aceeaşi perioadădin 2010, când au fost asamblate 700 de unităţi. Constructorul autoamerican a investit până în prezent 350 de milioane euro înoperaţiunile pe care le desfăşoară la Craiova.

La rândul ei, Uzina Dacia a produs anul trecut 341.322autovehicule, în creştere cu 15% faţă de anul anterior. AutomobileDacia, parte a grupului francez Renault, a înregistrat o cifră deafaceri 11,4 miliarde de lei (aproximativ 2,7 miliarde euro), încreştere cu 26,6% faţă de nivelul de 9 miliarde lei obţinut în2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO