Mediafax.biz Exclusiv

Probleme de pe pieţele externă doboară profitul Astra Vagoane Călători la doar 20% din valoarea de anul trecut

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2011, 13:00 81

"Cifra de afaceri a Astra Vagoane Călători a fost în continuă scădere şi cred că profitul poate ajunge anul acesta chiar şi la doar 20% din valoarea de anul trecut din cauza problemelor de pe pieţele externe. Nimeni nu a prevăzut ce se va întâmpla pe aceste pieţe.", a declarat Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători.

În primul trimestru al acestui an încasările companiei care produce vagoane de călători s-au redus cu 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut din cauza problemelor din nordul Africii şi a căderii pieţelor din Libia, Egipt şi Iran.

Scăderile nu s-au oprit însă după primul trimestru, potrivit lui Blidar.

Valer Blidar este unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, care controlează Astra Vagoane Călători şi care a înfiinţat Banca Comercială Feroviară.

Anul trecut compania

a avut o cifră de afaceri de 189 de milioane de lei (45 mil. euro) şi un profit de 55,4 milioane de lei (13 mil. euro), la un număr de 924 de angajaţi. În 2009 compania raporta un profit de 80 de milioane de lei (19 mil. euro) şi o cifră de afaceri de 215 milioane de lei (51 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO