Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul cafelei Doncafé a avut anul trecut vânzări de circa 50 de milioane de euro

Autor: Liviu Iancu

09.02.2012, 17:14 143

"Au contat strategia, brandul şi marketingul, şi am fost foarte atenţi la preţuri, pe care le-am crescut cât de puţin am putut. Preţurile la cafea pe piaţa românească au crescut anul trecut pe fondul scumpirii cafelei verzi la nivel mondial", a spus Meleşteu.

În comerţul modern, reprezentat prin hypermarketuri, supermarketuri şi discounteri, care concentrează peste jumătate din vânzările categoriei, atât ca valoare, cât şi ca volum, cota de piaţă (în volum) a Strauss a crescut cu 4,3 puncte, la 23,5%, conform companiei.

Ca volum, vânzările companiei au crescut anul trecut cu 23% pentru brandul Doncafé Selected, cu 90% pentru Doncafé Espresso şi cu 9% pentru Fort.

"Piaţa se va reduce şi în acest an sau se va menţine constantă, după ce anul trecut s-a diminuat cu 4,4% în volum, dar a crescut puţin în valoare, din cauza majorării preţurilor. Cel mai mult a scăzut cafeaua prăjită şi măcinată, dar au scăzut şi vânzările în hoteluri, restaurante şi cafenele", a spus Meleşteu.

El a adăugat că frigul şi ninsorile din ultima perioadă ajută piaţa de cafea.

"Oamenii se strâng în jurul unei cafele fierbinţi. Ce nu ne ajută este logistica, pentru că nu putem face transporturi în unele zone din ţară. Creşterile vânzărilor în această perioadă au fost de circa 10%", a mai spus directorul companiei.

În România, principalii concurenţi ai Strauss, companie cu capital israelian prezentă în 20 de state, sunt Kraft Foods şi Nestlé.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO