Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul clujean de soft Transart se duce la export pentru creşterea afacerilor

Autor: Laurentiu Cotu

30.01.2011, 17:49 45

Compania intenţionează ca în acest an săcrească vânzările la export, în acest sens fiind dezvoltate douănoi direcţii de business. Dacă anul trecut doar 30% din afacerileTransart se derulau pe piaţa externă, în 2011 ponderea vânzărilorla export va ajunge la 40% din totalul cifrei de afaceribugetate.

"Anul trecut vânzările Transart au scăzut,chiar dacă ultimul trimestru a fost mai bun în ceea ce priveşteevoluţ ia afacerilor noastre. Ne propunem ca în 2011 să recuperă mscăderile înregistrate şi să încheiem anul cel puţin la nivelulvânzărilor din 2009. Activitatea companiei noastre se vadiversifica odată cu dezvoltarea a două noi direcţii de business",a declarat pentru ZF Transilvania Marius Iurian, managing partneral Transart. Reprezentanţii companiei clujee nu au oferitinformaţii suplimentare în acest sens.

Soluţiile Transart includ aplicaţia Hermespentru automatizarea forţei de vânzare şi merchandising, B-ORG,sistemul de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pentru firmelemedii şi mari, Neomanager, sistem integrat pentru managementulIMM-urilor, soluţiile pentru logistică Hermes Logistic WMS, aplicaţii web. În domeniul farmaceutic Transart furnizează soluţii bazatepe sistemul Hermes companiilor Walmark România, Johnson&Johnson(România şi Bulgaria), Delta Medical (Ucraina), cel mai recentcontract de colaborare fiind cel semnat cu firma Mediplus, membră agrupului A&D Pharma. Anul trecut, 70% din totalul afacerilorTransart se realizau pe piaţa internă.

Pentru soluţiile din gama SFA, partenerii deafaceri Transart sunt în special producătorii şi distribuitorii debunuri de larg consum precum Unilever South-Central Europe, Inbev(Croaţia, Ungaria, România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Cehia),Kraft Foods, Philip Morris, Heineken, Tymbark Maspex, FrieslandCâmpina, Julius Meinl, Germanos, Henkel & TDG, Arctic, BekoRusia, Zarea, Jidvei sau BG Drinks Bulgaria. Transart are circa 100de angajaţi în sediul principal din Cluj-Napoca şi în filialelecompaniei din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Transart va inaugura înprimul trimestru al anului un nou sediu administrativ înCluj-Napoca, cu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metripătraţi.

Compania a fost înfiinţată în anul 1997 avândcapital privat şi principal obiect de activitate furnizarea desoluţ ii software pentru piaţa de afaceri. Transart a încheiatexerciţiul financiar din 2009 cu vânzări totale de 2,9 mil.euro, înscădere cu 10% faţă de anul precedent, când afacerile firmeiclujene au ajuns la 3,2 mil. euro.

Din 2005 Transart este Microsoft GoldCertified Partner, iar din anul 2007 compania a devenit partenerISV (Independent Software Vendor) al Motorola Enterprise MobilityDivision în România. Transart face parte din DSM Group, unul dintrecei mai importanţi parteneri ai Motorola din Europa, cu o cifră deafaceri de 10 mil. euro în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO