Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul Cramele Recaş estimează stagnarea afacerilor în 2011

Autor: Laurentiu Cotu

17.03.2011, 13:44 37

La nivel de grup, din carefac parte, pe lângă Cramele Recaş şi firmele Cramele Recaş Group şiCramele Recaş Prod, afacerile au urcat cu circa 12% în 2010 faţă deanul anterior.

Rezultatele producătoruluide vin au fost susţinute în principal de găsirea unor noioportunităţi pe piaţa americană, existând totodată şi o uşoarăcreştere la intern, atât pe partea de distribuţie, cât şi înmagazinele proprii şi partenere.

Laexport, Cramele Recaş colaborează cu firme din SUA, Anglia, Rusiaşi din ţările scandinave, aproximativ 20% din vânzările totalefiind generate de livrările către alte ţări.

Capacitatea anuală deproducţie a companiei este de circa 5 milioane de litri,echivalentul a peste 7 mi lioane de sticle de vin.

CrameleRecaş este o afacere de familie în care, pe lângă britanicii PhilipCox (care are 15% din acţiuni) şi soţia sa, Elvira Cox (14,99%),mai in vestesc şi alţi 10 antreprenori români.

Înindustria locală a vinului au investit în principal oameni deafaceri români precum familia Dobronăuţeanu (Murfatlar), ClaudiuNecşulescu (Jidvei), familia Jitea şi Constantin Buşcă (VinexportFocşani), Sebastian Ghiţă (care deţine 300 de hectare deviţă-de-vie) sau Daniel Guzu.

Existăînsă şi câţiva antreprenori străini, cum sunt Sergio Faleschini(Vinarte) sau Jean Valvis (Domeniile Sâmbureşti).

Piaţatotală a vinului era estimată anul trecut la aproximativ 350milioane euro, iar concurenţii Recaş sunt Murfatlar, Vincon,Cotnari, Halewood, Tohani, Jidvei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO