Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de biciclete Eurosport DHS şi-a revizuit în creştere vânzările

Autor: Laurentiu Cotu

09.12.2010, 09:56 34

Iniţial,conducerea grupului DHS îşi bugetase pentru acest an afaceri totalede 88 mil. lei (circa 21 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de2009.Din grupul DHS,alături de Eurosport DHS, face parte şi compania DHS Bike Parts,care se ocupă de fabricarea diverselor piese pentrubiciclete.

"Factorii care au influenţat pozitivevoluţia vânzărilor sunt diversificarea gamei noastre de articolecu un nou model, bicicleta pliabilă, implementarea mai multorproiecte de infrastructură utile mersului pe biciclete, dar şireorientarea consumatorului român către produsele pentru petrecereatimpului liber", a declarat Lucian Contraş, executive managerulEurosport DHS.

Potrivit reprezentanţilor producătoruluide biciclete din Deva exporturile contribuie cu 18 mil. euro lacifra de afaceri a companiei. Pe piaţa externă, clienţii DHS suntProphete Gmbh din Germania şi Csapesz Bike din Ungaria, iar pepiaţa locală compania colaborează cu Carrefour, Selgros, Real, darşi cu alte lanţuri de supermarketuri.

Pentru acest an, compania şi-a propus săcomercializeze în total 310.000 de biciclete, dintre care 140.000de unităţi pe piaţa locală şi 170.000 la export. "Datorităpromovării tot mai intense atât pe piaţa internă, cât şi în UniuneaEuropeană, a ciclismului ca o alternativă ecologică şi economicăpentru transportul din zona urbană, dar şi ca o metodă de a-ţipetrece timpul liber şi de a face sport, considerăm că piaţa îndomeniu va cunoaşte o dezvoltare puternică în următoriiani."

În Românias-au vândut anul trecut în total circa 250.000 de biciclete,potrivit estimărilor anterioare ale reprezentanţilor DHS, astfel căla un preţ mediu de 100-150 de euro pentru o bicicletă, piaţaautohtonă s-ar situa între 25 mil. euro şi 37 mil.euro.

Recent, conducerea Eurosport DHS a anunţat că intenţioneazăsă listeze compania pe piaţa Sibex, până în prezent având loc oprimă întâlnire între reprezentanţii bursei şi oficialiiDHS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO