Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de mobilă Rus Savitar vede un avans de 10% al businessului

Autor: Cristina Rosca

15.03.2012, 19:48 109

Afacerile anunţate de companie sunt atât pentru divizia de producţie, cât şi pentru cea retail, unde grupul Rus Savitar este prezent cu brandul Casa Rusu.

"Din totalul cifrei de afaceri 40% provine din businessul de retail şi 60% din producţie. Pentru acest an preconizăm o creştere de 10% a afacerilor grupului Rus Savitar per ansamblu", spun reprezentanţii companiei. Avansul businessului ar putea veni din expansiunea reţelei de magazine sub brandul Casa Rusu. Astăzi au fost inaugurate două unităţi în regim de franciză în Bistriţa şi Suceava. Reţeaua de ma ga zine a ajuns astfel la un total de 16 unităţi, dintre care 11 proprii şi cinci în fran ciză.

"În octombrie 2011 am deschis primele trei ma ga zine în sistem de franciză, o strategie prin care dorim să ne sporim prezenţa în cele mai importante oraşe din ţară. Vom continua să ne dez vol tăm atât în zona de pro ducţie, cât şi în cea de retail, iar în curând vom des chide cel de-al treilea magazin Casa Rusu din Bucureşti în Colentina", spune Cristian Rusu, director general al Casa Rusu. Până în prezent compania a extins reţeaua de magazine Casa Rusu în special în zona centrală şi de sud a ţării şi ceva mai puţin în zona de nord. A fost ocolită însă zona de est, unde compania nu deţine nicio unitate.

Magazinele Casa Rusu sunt amplasate în zone stradale sau în centre comerciale.

Unitatea din Bistriţa, care are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, este localizată pe Calea Moldovei, numărul 15A. Magazinul din Suceava este situat în incinta Complexului Comercial Bucovina, la etajul al patrulea şi ocupă o suprafaţă de 600 mp.

În acest an compania mizează nu doar pe extinderea reţelei de magazine, ci şi pe dezvoltarea capacităţii de producţie. Rus Savitar va investi astfel 5 milioane de euro în producţia mobilierului tapiţat. Ca urmare a acestei investiţii, compania va produce 10.000 de unităţi de mobilier tapiţat pe lună - de cinci ori mai mult decât în prezent - şi va angaja în acest scop 400 de persoane, urmând aproape a-şi dubla numărul de angajaţi.

Compania Rus Savitar a fost înfiinţată în anul 1994 de soţii Dorica şi Iordache Rusu, iar la momentul iniţial compania avea ca principal obiect de activitate retailul de mobilă.

Ulterior a început producţia de mobilier din PAL, ajungând în prezent la o capacitate de producţie de 18.000 de garnituri de mobilier lunar şi 2.000 de seturi de mobilier tapiţat pe lună. Cei mai mari jucători de pe piaţa mobilei sunt Mobexpert, IKEA, Elvila şi kika.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO