Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul vopselei Caparol mizează pe un avans de 6%

Autor: Laurentiu Cotu

01.11.2011, 18:40 188

Compania a avut în 2010 afaceri totale de aproximativ 17 milioane de euro.Daw Benţa produce diferite tipuri de vopsele, materiale decorative, tapete, lacuri şi tencuieli, sisteme de termoizolaţie, vopsele pentru copii şi vopsele pentru pictură, scule pentru finisaje în construcţii. Compania comercializează brandurile Caparol şi Alpina înRomânia,Bulgariaşi RepublicaMoldova.

Pe piaţa internă, clienţii Daw Benţa sunt firmele de construcţii, comercianţii de materiale de construcţii, depozitele şi magazine locale, precum şi marile reţele care au dezvoltat unităţi de bricolaj în ţară.

Recent, Daw Benţa România a anunţat redeschiderea showroomului Caparol din Târgu-Mureş, după realizarea unor lucrări de reamenajare.Potrivit reprezentanţilor companiei din Mureş, în perioada următoare vor fi reamenajate şi magazinele Daw Benţa din Bucureşti,Cluj-Napoca,Timişoara,IaşişiFocşani.

"Într-o piaţă tot mai competitivă, pe lângă vânzarea în sine, relaţia cu clientul şi lărgirea gamei de servicii de care acesta poate beneficia devin esenţiale. Am transformat showroomul nostru din Târgu-Mureş într-un spaţiu unde clientul să poată avea acces la o gamă mai largă de servicii", a declarat pentru ZF Transilvania Remus Aurel Benţa, director general al Daw Benţa România.

Compania dispune, pe o platformă situată în Sâncraiul de Mureş, judeţul Mureş, de capacităţi de producţie a vopselelor decorative de circa 7.000 de tone anual.

Totodată, Daw Benţa produce anual circa 16.000 de tone de tencuieli şi deţine o unitate de producţie a polistirenului expandat, unde se produc anual 200.000 mc.

O altă fabrică deţinută de companie este cea de producţie a adezivilor pentru termoizolaţii, cu o capacitate de 20.000 de tone anual. Daw Benţa are în prezent 262 de angajaţi.

Daw Benţa România a fost înfiinţată în anul 2001, cu acţionariat român grupul de firme Benţa din Târgu-Mureş şi acţionariat german grupul Caparol, principalul domeniu de activitate al companiei fiind fabricarea de vopsele şi lacuri. Compania spune că de la înfiinţare şi până în prezent au fost realizate investiţii de peste 10 mil. euro pe piaţa locală.

Principalii competitori ai companiei pe piaţa de lacuri şi vopsele sunt Köber Piatra-Neamţ, Policolor Bucureşti, Düfa Deutek, Atlas Corporation sau Fabryo Corporation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO