Mediafax.biz Exclusiv

Radu Georgescu şi-a vândut „divizia“ de terenuri din Bucureşti

Radu Georgescu şi-a vândut „divizia“ de terenuri din Bucureşti

Autor: Cristi Moga

13.07.2011, 19:50 467

Georgescudeţinea prin intermediul acestei firme fondate în 2006 terenuri cuo suprafaţă cumulată de până la 10.000 de metri pătraţi, cumpărateîn vederea realizării unor proiecte mai mici cu locuinţe, evaluatela momentul tranzacţiei la 7-8 milioane de euro, au declarat pentruZF surse din piaţa imobiliară.

Cumpărătorul este o firmă controlată deoamenii de afaceri israelieni Moshe Turgeman şi Tomer Barhom, careau realizat centrul comercial Euromall din Piteşti. Ei şi-au asumatşi creditele luate de Georgescu de la BRD în perioada 2006-2007prin intermediul Metropolitan Developments, astfel că valoareaefectivă a tranzacţiei este de circa 2-3 mil. euro.

Reprezentanţii Euromall nu au putut ficontactaţi până la închiderea ediţiei, în timp ce Radu Georgescu nua comentat informaţiile.

Antreprenorul care şi-a legat numele degrupul Gecad, de antivirusul RAV (vândut către Microsoft) sau defurnizorul de soluţii de comerţ electronic ePayment (vândut cătreNaspers) îşi controlează din 2009 afacerile locale prin intermediulfirmei cipriote Concentric Limited, care se afla şi în spatelefirmei Metropolitan Developments.

Acţionarii Euromall au fost asistaţi laaceastă achiziţie de avocaţii firmei Savu-Cristescu &Asociaţii, alături de care au vândut anul trecut şi 75% dinproiectul Euromall Galaţi, într-o tranzacţie de circa 10 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO