Mediafax.biz Exclusiv

RCS&RDS i-ar putea plăti dividende lui Teszari

Autor: Adrian Seceleanu

18.03.2012, 19:27 1928

Adunarea Generală a Acţionarilor va discuta pe 18 aprilie, la sediul RCS&RDS din Bucureşti, "aprobarea distribuirii sub formă de dividend, către acţionarii societăţii, a unei părţi din profitul nerepartizat al societăţii înregistrat în exerciţiile financiare ale anilor precedenţi", potrivit convocatorului AGA publicat de RCS&RDS.

Ultimele date financiare consolidate la nivel de grup care au fost publicate de RCS&RDS sunt cele din anul 2010, când compania a avut afaceri de 710 mil. dolari şi un profit operaţional de 274 mil. $. Anul trecut, potrivit unor estimări, afacerile RCS&RDS au depăşit 800 mil. $ în România, Spania, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Cel mai mare acţionar al RCS&RDS este fondatorul companiei, omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, cu 43% din titluri. Alţi acţionari sunt fondul Quadrant din SUA (20%), Epic din Austria (5%), dar şi membri ai echipei de top management.

În România, RCS&RDS este numărul unu pe pieţele de internet prin linii fixe şi tv prin cablu şi satelit, şi numărul doi pe piaţa de telefonie fixă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO